2024-02-28
平時去酒店食buffet就食得多今次真係要同大家介紹❗️啱啱個weekend去咗呢間位於中環嘅高級日本餐廳 食semi buffet brunch 😍對於日本控🇯🇵嘅我嚟講真係好興奮每位 $588 可以由12點到3點任食3個鐘😲重頭戲係無限量供應A4宫崎和牛🐮仲有北海道鱈場蟹腳🦀 睇見都流唒口水🤤留意返呢度係逢星期六日同假期先會有semi buffet每人仲可以先揀一款主食再盡情任食喺自助吧上嘅日式前菜、刺身、壽司、炸物、燒物同溫物🤩🌟 前菜烤A4宮崎和牛配柚子汁、煙燻鴨胸配創味鹽汁、燒汁冷茄子、蟹籽青瓜沙律、田園沙律、日式泡菜、枝豆🌟刺身油甘魚👍、三文魚、帶子、慢煮八爪魚同馬刀貝全部都非常新鮮 特別係油甘魚因為係每日現場原條即切 厚切而且魚油脂香極為豐富🤤🦀北海道鱈場蟹腳同松葉蟹腳👍2款蟹腳都係大大隻 啖啖肉 肉質紮實而且鮮味十足 唔會太重海水味過鹹 食到我停唔到口🫣🌟 壽司卷物A4宮崎和牛壽喜燒卷、鰻魚牛油果卷、FUMI素菜巻、雜錦辛香刺身太卷🌟 炸物日式芝士年糕👍、雞皮餃子、海蝦、南瓜、秋葵🌟燒物鹽燒宫崎雞翼👍、宮崎特産黑豚香腸👍、牛油燒粟米、鮮冬菇鹽燒雞翼同黑豚香腸都好好食燒得好
今次真係要同大家介紹❗️
留意返呢度係逢星期六日同假期先會有semi buffet
每人仲可以先揀一款主食
🌟 前菜
烤A4宮崎和牛配柚子汁、煙燻鴨胸配創味鹽汁、
燒汁冷茄子、蟹籽青瓜沙律、田園沙律、日式泡菜、枝豆
🌟刺身
油甘魚👍、三文魚、帶子、慢煮八爪魚同馬刀貝
全部都非常新鮮 特別係油甘魚
肉質紮實而且鮮味十足
唔會太重海水味過鹹 食到我停唔到口🫣
🌟 壽司卷物
🌟 炸物
日式芝士年糕👍、雞皮餃子、海蝦、南瓜、秋葵
🌟燒物
鹽燒宫崎雞翼👍、宮崎特産黑豚香腸👍、牛油燒粟米、鮮冬菇
鹽燒雞翼同黑豚香腸都好好食
🌟甜品
最後獻上IG able甜品盤
有乾冰煙霧效果啱唒打卡📸
除咗Haagen Dazs雪糕
仲有士多啤梨、哈密瓜同芝麻蕨餅
Tinker Bell $108
叫咗杯cocktail 見到個賣相都好繽紛