2020-06-20
今日學完整包,喺K11同朋友食埋個晚飯~港式同西餐嘅fusion菜,雖然價錢平但係都好想試🤣首先叫咗個酥皮海鮮濃湯 ($78),個湯忌廉味比較重,但係都飲到濃濃嘅龍蝦味,主角都係塊酥皮🥰好正呢度嘅鐵板好似都幾受歡迎,揀咗沙丹豬扒 ($158) 好唔同平時茶餐廳食既鐵板~ 豬扒好嫩好冧,好高質🤩 而且薯蓉同埋煎蛋都同豬扒好夾,個汁都做得幾出色。另外叫咗祥仔脆脆豬扒飯 ($118) 因為呢一個豬扒飯感覺上太吸引,所以我哋都冇為意叫咗太多豬扒😂 好彩呢一個豬扒飯個豬扒係唔同做法,炸到好鬆軟,我自己更加鍾意食呢一款豬扒,比出邊嘅炸豬扒好食好多!茄汁飯就普普通通~加 ($28+$20)就有得升級套餐,有2日2夜羅宋湯同升級特飲,揀左十勝紅豆冰。想講呢個紅豆冰超級正!除咗上面有紅豆雪糕,成杯紅豆冰嘅味道都好濃,紅豆都好好味!