2023-07-23
朋友介紹下去左圓方既一間韓國餐廳食晚飯,餐廳內部裝修以黑色、雲石同木紋為主加上昏暗既燈光,整體環境好有格調。•🔸醬油帶子 $98帶子本身已經用醬油醃製過唔洗再調味,幾有新意,不過略嫌有啲遮蓋左帶子原有既鮮甜味,有比較下相對鍾意原味嘅帶子。🔸辣雞腳豬皮 $88雞腳完全無骨食起黎超方便。食豬皮前見到佢好厚,都驚佢會好油膩好似扣肉咁,咁我就會唔想食,但原來同想像中唔同,完全唔會有油膩感,口感好有彈性完全feel到係食緊啲骨膠原,加上韓國嘅辣醬煮埋一齊好惹味,有驚喜!🔸辣八爪魚拌麵🐙$98呢個係我最中意既菜式,八爪魚好柔軟唔會韌,麵底過咗冷河咁好有彈性,吸收晒啲甜辣甜辣既醬汁,夾埋啲爽口嘅伴菜,非常之開胃👍🏻🔸紅辣醬五花肉🐷$118五花肉肥瘦分明,加左秘製辣醬一齊煮,再用鐵板熱辣辣咁上枱,非常惹味同香口,而且出奇地唔會覺得脂肪位置好淋好油膩,讚。🔸韓牛牛胸🐮$660好驚喜原來呢個菜係會有專人喺你面前煮🔥,將牛胸肉同其他蔬菜、醃菜等配料喺你面前一齊煮熟,再排列整齊,外貌已經非常吸引,加上直接聽到煎肉嘅”炸炸”聲,配合埋啲牛肉飄出黎嘅香味,不得了🤤未食已經流口水,當然韓牛嘅牛味真係好香好食。———
🔸醬油帶子 $98
🔸辣雞腳豬皮 $88
🔸辣八爪魚拌麵🐙$98
🔸紅辣醬五花肉🐷$118
🔸韓牛牛胸🐮$660
—————————
💬總結服務好細心,除左會幫你烹調之外,有需要嘅話侍應都會好簡單咁講解啲菜式嘅做法比你了解。菜式上都係有驚喜嘅,大部份都係喺出面嘅韓國餐廳食唔到,而且食材處理方面都剛好。加上有氣氛嘅裝修,整體嘅體驗係好好。唯一係價錢上有少少貴💸,如果有預算嘅話可以試下。