2014-03-25
行經觀塘,見佢新開張,即管試試。2個人食lunch,一碗蠔仔粥,鹵水拼盤,加個小食,$380!鹵水拼盤--吾錯,同美心集團既差不多。分量唔大,兩個人啱啱夠。鹵水味適中,豬頸肉,鵝片唔會太肥。($260)小食芥末雞腳筋--細細碟,芥末太咸,雞腳筋本身冇咩味,賣咬口,趙2-3舊ok,多就無畏,冇食完就埋單。($68)蠔仔粥--味道OK啲蠔細粒冇咬口,唔係波子蠔漲卜卜。($48)btw, 個經理攞住碗蠔仔粥經過我面前,送左去另一枱。後面個呀姐提佢係我張枱既,佢示意吾好多事。好,算,吾同你爭,我要後面果碗。點知五分鐘後,個經理攞返果碗返黎,咩你廚房搬左去果邊咩??算,見碗嘢正常,我就當自己食緊大排檔。相信米之蓮既人真係要深切了解米之蓮既星級定義。一星代表“經過既話可以一試”。即係話佢既質素其它地方都有,吾需要特登去。另外,星星冇衡量價錢,吾代表低食。$380你大可以去你樓下既潮江春。起碼味道吾差,會跟單上菜,吾會攞人地碗嘢俾你。