2020-03-03 87 views
一番工就最關心晏就有咩食有同事食過呢間日式料理,今日就諗住嚟試吓啦晏晝返來講都算幾多選擇,價錢算中上~前菜方面就有一碟野菜沙律~好欣賞佢夠凍,比起坊間嗰啲常溫嘅沙律已經優勝一大截配左麻醬幾清新~跟餐仲有一個湯,麵豉湯好清,但係又唔係好似水咁淡口嗰種,好啱我口味呢個日式蒸蛋比我想像中好食好有雞蛋香味,一啲都唔淡入面仲有啲冬菇同埋蟹柳絲,用來做前菜啱晒主菜我揀咗呢個極上魚生丼,總共有7款海鮮!有三文魚,帶子,甜蝦,蟹子,吞拿魚茸,仲有兩款魚生三文魚唔算好肥不過好有三文魚香味!帶子同甜蝦都好鮮甜全部海鮮都好新鮮呀另外要讚下佢啲壽司飯,煮得非常好味,軟硬非常適中,有少少壽司醋味,帶有少少黏口同事就叫左呢個叉燒烏冬~ 叉燒煮得好入味,而且好大塊,同平時出街食嘅日式叉燒好唔同~湯底係比較清淡嘅豬骨味,另外有淡淡冬菇嘅香味~ 清得來又唔會覺得好淡,啱晒女士食最後仲有個飯後水果,每人兩片木瓜~雖然價錢唔算平,但質素真係對得住個價錢!
一番工就最關心晏就有咩食
有同事食過呢間日式料理,今日就諗住嚟試吓啦

晏晝返來講都算幾多選擇,價錢算中上~

野菜沙律

配左麻醬幾清新~

日式蒸蛋

呢個日式蒸蛋比我想像中好食
好有雞蛋香味,一啲都唔淡
入面仲有啲冬菇同埋蟹柳絲,用來做前菜啱晒

極上魚生丼

主菜我揀咗呢個極上魚生丼,總共有7款海鮮!
有三文魚,帶子,甜蝦,蟹子,吞拿魚茸,仲有兩款魚生
三文魚唔算好肥不過好有三文魚香味!帶子同甜蝦都好鮮甜
全部海鮮都好新鮮呀

日式叉燒立魚湯烏冬

最後仲有個飯後水果,每人兩片木瓜~

雖然價錢唔算平,但質素真係對得住個價錢!

2020-03-03
極上魚生丼