2025-02-06 671 views
呢日同友人嚟咗銅鑼灣呢間樓上fusion西餐廳,餐廳主打食海鮮🦞日式同西式嘅食物mix and match都做得幾出色。時令野菜沙律呢個沙律用上咗日式嘅胡麻醬,除咗常見嘅沙律菜之外,仲有香甜粟米粒同埋車厘茄,顏色鮮艷又健康🥗汁煮蘿蔔配帆立貝呢個係是日海鮮料理,白蘿蔔炆的好入味,帆立貝大大粒🐚 醬汁唔會好鹹,主要係日式嘅味醂味道。雜菜湯雜菜湯烹調方法較西式,入面有大量蔬菜,包括西芹、紅蘿蔔 、椰菜同埋洋蔥🧅MISU刺身丼呢個刺身丼幾豐富,入面有赤蝦、劍魚腩、油甘魚、紫蘇墨魚、真鯛同埋白身魚😮 雖然顏色方面望落啲魚生都好相似,但係質感同埋油香每款都唔同🫢 個人就特別鍾意佢油香十足嘅劍魚腩,每款刺身都唔會好腥。黑松露雞伴鮑魚汁焗飯呢個製作需時,但係絕對值得等待🐥 店員一揭開煲蓋,有浸黑松露味衝出黎🤩 呢個飯主要嘅配料係黑松露醃製嘅新鮮雞,幾隻大蜆同埋底下用鮑汁調味嘅焗飯🥰 呢個set dinner黑松露雞嘅份量係半隻,我哋兩個人share就啱啱好,雞嘅香味好出,焗完啲雞油出晒嚟🥳 底下嘅鮑魚汁焗飯都吸埋啲雞油,所以更加香口。蜂蜜荔枝羊羹呢個晚餐嘅尾聲,有一人一份甜品。羊羹嘅質地幾特別,味道唔

汁煮蘿蔔配帆立貝
汁煮蘿蔔配帆立貝

雜菜湯
雜菜湯

MISU刺身
MISU刺身丼
MISU刺身丼

蜂蜜荔枝羊羹
呢個晚餐嘅尾聲,有一人一份甜品。羊羹嘅質地幾特別,味道唔算好甜,入面仲有原粒荔枝🤣
蜂蜜荔枝羊羹

呢餐海鮮餐最令我印象深刻嘅唔係海鮮,而係黑松露雞🤭 但係的確好多款食物都食到海鮮嘅鮮味,呢種fusion菜真係好有特色㗎😎
Type of Meal
Dinner
2024-11-26 2605 views
雖然未到聖誕, 但香港到處充滿聖誕氣氛, 今晚同朋友去完囍帖街打卡, 就去咗QRE Plaza其中一間西日Fusion菜食dinner。內外已佈置聖誕裝飾, 什有節日氣氛。我倆揀咗其中一款套餐, HK$298/位 (另加一)先送上沙律, 套餐包含了野菜沙律, +$38升級魚生沙律: 角切魚生份量多, 除了加了酸甜柚子汁沙律菜做底, 啖啖都食到魚生粒。前菜為是日海鮮: 焗扇貝扇貝多汁, 配上了木魚絲, 鹹鮮美味。前菜 +$48升級: 磯煮南非鮑魚鮑魚經慢煮了8小時, keep到肉汁, 微微煙韌帶少少甜。是日餐湯: 忌廉湯, 口感creamy, 忌廉味重。自選主菜:刺身丼擺盤賣相吸引, 有六款刺身包括鯛魚、灸燒左口魚、三文魚、帆立貝、赤蝦同埋卷住了紫酥葉嘅魷魚, 每款刺身都很新鮮, 配上壽司飯, 美味飽肚。寶雲酥羊架:羊架肉汁豐富, 肉質嫩滑, 有陣陣羊羶香氣, 表面附帶著炸粒, 酥脆有層次, 推介!!是日甜品: 朱古力布甸彈滑不太甜, 伴上多汁香甜雜果粒, 增添賣相色彩。

內外已佈置聖誕裝飾, 什有節日氣氛。

我倆揀咗其中一款套餐, HK$298/位 (另加一)

先送上沙律, 套餐包含了野菜沙律,
野菜沙律

前菜為是日海鮮: 焗扇貝
扇貝多汁, 配上了木魚絲, 鹹鮮美味。
焗扇貝

前菜 +$48升級: 磯煮南非鮑魚
鮑魚經慢煮了8小時, keep到肉汁, 微微煙韌帶少少甜。
磯煮南非鮑魚

是日餐湯: 忌廉湯, 口感creamy, 忌廉味重。
是日餐湯

自選主菜:
刺身
刺身丼
刺身丼

寶雲酥羊架:

朱古力布甸
2024-11-25
$350 (Dinner)
寶雲酥羊架
二訪Misu,記得第一次佢既磯煮鮑魚令我念念不忘,唔知今次又可以發現到咩驚喜呢?🌸1人套餐|$298 x 2🌸套餐沙律:🥗野菜沙律🥗魚生沙律(+$38)套餐以沙律打響頭炮,兩款沙律醬汁唔同。野菜沙律系日式芝麻醬,魚生沙律系柚子醋,你地食沙律系咩醬汁派別呢?套餐前菜:🌸刺身3款🌸是日海鮮料理作為一間海鮮專門店,無庸置疑海鮮既品質同新鮮程度都唔會差。刺身3款分別系油甘魚、三文魚、帆立貝。海鮮料理系汁煮帆立貝,熟度完美好鮮甜。餐湯:🫕雜菜湯Main:🌸Misu 刺身丼|8款刺身既丼飯,色彩繽紛,啱曬刺身愛好者🌸紅酒和牛面頰配白飯|牛面頰煮得非常軟淋,入口充滿膠質,牛味濃郁,配上彈牙飽滿既珍珠米夠曬滿足🍧是日甜品紅豆羊羹餐廳環境優雅舒適,餐廳內有大型魚缸,海鮮即撈即煮,下次仲想試多啲其他海鮮🤩

🌸1人套餐|$298 x 2🌸

套餐沙律:

🥗野菜沙律

🥗魚生沙律(+$38)

套餐前菜:

🌸刺身3款

🌸是日海鮮料理

餐湯:
🫕雜菜湯

Main:

🍧是日甜品
紅豆羊羹

灣仔合和中心對面樓上高質Fusion餐廳,環境舒適,氣氛悠閑。Set Dinner的CP值很不錯,從前菜都甜品都很出色。店員服務用心殷勤,Menu也不時有新品,下次可以再Encore!晚市精選套餐 Special Dinner Set $298/pp- 沙律 Salad時令野菜沙律 | 魚生沙律 +$38野菜沙律爽甜清新,沒有太多油膩的醬汁,倍感健康。喜歡刺身的可以+$38要魚生沙律,加入三文魚和油甘魚,配上酸甜醋與沙律菜混在一起,簡單又美味。- 前菜 Appetizer精選刺身 | 時日海鮮料理前菜也可以吃到厚切三文魚、油甘魚和帆立貝各2片,份量誠意滿滿。友人的汁煮蘿蔔配帆立貝也很入味,特別是爆汁蘿蔔,吸盡湯汁的精華。- 湯類 Soup是日湯品是南瓜雜菌湯,熱到燙口,未喝就已聞到濃郁的南瓜香,喝起來很滑順綿密,還有南瓜的纖維微粒,不錯。- 主菜 MainsMisu刺身丼每一款刺身都好新鮮,除了一般刺身丼常見的刺身外,還有劍魚腩和赤蝦,喜歡油香和蝦怪倆口子十分歡喜。黑松露雞伴鮑魚汁焗飯值得大讚的焗飯,份量多到要2人Share。黑松露雞足足有半隻之多,而且調味並不止在雞皮上,從外皮到皮下

- 沙律 Salad

- 主菜 Mains
Misu刺身丼
Misu刺身
黑松露雞伴鮑魚汁焗飯
值得大讚的焗飯,份量多到要2人Share。黑松露雞足足有半隻之多,而且調味並不止在雞皮上,從外皮到皮下和雞肉都很入味,黑松露香味突出,與雞鮮味很匹配。焗飯底也是另一焦點所在,店員介紹鮑魚汁源自磯燒鮑魚的精華,焗雞迫出雞汁,滲透每粒米飯,還有肥美大蜆,整體邪惡而美味。

- Dessert 甜品
是日精選甜品
是日精選甜品有焙茶奶凍加脆米,是適合香港人的甜度,口感香滑,帶點微微茶味的回甘。
時日海鮮料理
是日湯品
Misu刺身丼
是日精選甜品
2025-02-18 197 views
灣仔既QRE Plaza出面多野食 今天同朋友去開呢到 就來到Misu Seafood Cuisine一上到去景色十分開揚 因為餐廳樓層高 所以望到好多唔同既景 特別係到睇夜景都幾靚 我地兩個人都叫左晚市精選套餐食 時令野菜沙律呢道沙律口感清新爽口 加左麻醬好日式既味道呀 魚生沙律見到係廚師即叫即製作 好新鮮 每一啖都可以感受到魚肉的鮮甜 搭配埋沙律更加係絕配精選刺身有帶子 三文魚同埋油甘魚 刺身好厚切同埋新鮮是日海鮮料理 - 大根汁煮廣島蠔大根汁煮好鮮甜 煮到勁入味同埋腍 同蠔肉本身鮮嫩多汁 索埋個汁岩岩好野菌忌廉湯好香嘅菇味同好足料 飲落好順滑同好Creamy 凍冰冰既天氣飲碗熱辣辣既湯好暖胃 主菜MISU刺身丼賣相非常吸引 有赤蝦 帶子 三文魚 油甘魚 銀鱈魚同埋劍魚等 配上日本醋飯寶雲酥羊架羊架外酥內嫩 配上麵包糠係面 酥脆有層次 肉質豐富甜品 - 綠茶可可布丁布丁口感細膩 超級滑 因為加左可可所以係布丁都係黑色 但食落去又有綠茶味 係視覺既衝擊呀 好特別好好食題外話係呢到既店員態度十分好 見到隔離台有個bb喊 店員拎左d玩具出黎comfort個bb 真心第一次見咁好

我地兩個人都叫左晚市精選套餐食

主菜MISU刺身

羊架外酥內嫩 配上麵包糠係面 酥脆有層次 肉質豐富

甜品 - 綠茶可可布丁

2025-02-17 212 views
朋友Book咗餐廳先知原來呢幢大廈全部都係餐廳🤩餐廳彩光度好夠,裝修都幾靚🌸我哋叫咗兩個套餐,每個套餐都包前菜、餐湯、飲品👅🌟沙律前菜比較簡單嘅沙律菜,新鮮爽脆,醬汁係胡麻醬,食落去幾開胃🌟🌟蘑菇湯呢個湯真係超級好飲🤩我比滿分🤩菇味濃郁,每一啖都勁多菇,一啲都唔膩,而且好夠味,唔會話得菇咁單調。🌟黑松露雞鮮蜆鮑汁飯 $188呢個飯幾有心思,雞件份量夠多,而且醃得幾入味,最特別係佢哋用咗唔少黑松露去醃雞,食落去有淡淡松露香。雞肉煮得啱啱好,唔會太乾。蜆肉處理得乾淨,冇沙。鮑汁飯本身味道夠濃,但啲飯有啲冧。🌟旬の刺身丼 $238刺身嘅質素幾好,種類都幾多,有三文魚、吞拿魚、油甘魚、左口魚裙邊等等,每款都幾新鮮,食落去鮮甜又夠切得夠厚。 - 🌟凍檸檬茶味道正常,冇乜特別-整體嚟講覺得套餐主菜都唔錯,不過熟食好食啲❤️

🌟沙律前菜
比較簡單嘅沙律菜,新鮮爽脆,醬汁係胡麻醬,食落去幾開胃

🌟🌟蘑菇湯

🌟黑松露雞鮮蜆鮑汁飯 $188

🌟旬の刺身丼 $238
🌟凍檸檬茶
味道正常,冇乜特別
整體嚟講覺得套餐主菜都唔錯,不過熟食好食啲❤️
  • 是日餐湯
2025-02-16 186 views
在灣仔的Misu Seafood Cuisine,我享受了一場豐盛的海鮮盛宴。這間餐廳以新鮮的海鮮和精緻的料理而聞名,當天我選擇了兩人套餐,整體體驗令人驚喜。套餐的開胃菜包括一個野菜沙律和一個魚生沙律。野菜沙律清新可口,色彩繽紛,搭配的醬汁讓整道菜更加醒腦。魚生沙律則包含三文魚、油甘魚和鯛魚,每一片魚肉都新鮮滑嫩,搭配上特製的醬油,讓人回味無窮。當日的前菜是譏煮帆立貝,搭配娃娃菜,帆立貝的鮮甜與娃娃菜的清脆形成了絕佳的平衡。這道菜的味道非常鮮明,讓人對接下來的菜式充滿期待。接下來的湯品是蕃茄雜菜湯,微辣的風味為整體用餐增添了一絲層次感。湯底濃郁,帶著蕃茄的甜味和蔬菜的鮮香,喝上一口讓人心情愉悅。主菜是原隻澳洲扒龍蝦配鮑魚汁焗飯,整道菜用一個煲盛上,視覺效果十足。龍蝦肉質鮮嫩,彈牙,搭配鮑魚汁的濃郁風味,讓人忍不住多來幾口。煲飯的米飯吸收了龍蝦的鮮味,香氣四溢,還有幾隻新鮮的蜆,增添了更多海鮮的風味。最後是紅豆羊羹配三色丸子,這道甜品清新又不會過於甜膩,紅豆的香甜和丸子的口感相得益彰,為整頓晚餐畫下完美的句號。整體而言,Misu Seafood Cuisine的晚餐體驗讓我感到非常滿意。

整體而言,Misu Seafood Cuisine的晚餐體驗讓我感到非常滿意。從開胃菜到甜品,每一道菜都展現了食材的新鮮和廚師的用心。如果你在灣仔尋找一個能品嚐精緻海鮮的地方,Misu Seafood Cuisine絕對值得一試!
今次同大家推薦一間高層日式餐廳,成個餐廳都高級精緻,但晚市套餐都係$298/位已經包沙律、前菜、主菜同甜品,仲可以加錢升級部分菜式,整體價錢同服務都唔錯。———————————————🌟沙律套餐本身包野菜沙律,我哋加咗38升級魚生沙律,有三文魚同油甘魚,魚生新鮮肥美,食落好鮮甜,值得加錢升級!🌟 前菜前菜選擇咗刺身三款,包括帆立貝、三文魚同油甘魚,每款各兩件,刺身肥美鮮甜,入口即化~另外加咗$48升級磯煮鮑魚,鮑魚切片配上甜甜地嘅鮑魚醬,調味非常出色,鮑魚醬仲帶有濃郁嘅鮑魚香。🌟 主菜主菜試咗MISU刺身丼同明太子芝士龍蝦伴扇貝(加$68)。刺身丼超豐盛,有7款刺身,除左上面提過既刺身以外,仲包括深海池魚、劍魚腩、牡丹蝦同燒鱈魚等,最印象深刻係燒鱈魚,油脂燒到香口,入口超滿足!至於明太子芝士龍蝦伴扇貝,明太子醬甜中帶微酸,香濃得嚟又唔會膩,配龍蝦同扇貝簡直一流!🌟 甜品是日甜品係柚香羊羹,清新嘅柚子味平衡咗整餐嘅濃郁感,甜度都掌握得好好。

———————————————

🌟 前菜

🌟 主菜

🌟 甜品
2025-02-07 186 views
同朋友港島區食飯,灣仔區係最佳選擇,唔會好似銅鑼灣咁人山人海。點選咗鮑魚汁黑松露烤雞同一寶雲酥羊架,另外 upgrade鮮打鯛魚湯同磯煮鮑魚。魚湯呈奶白色,有淡淡的胡椒味,鮮甜又唔腥,磯煮鮑魚略有嚼勁。主菜好有驚喜,首先份量超足,鮑汁味濃,烤雞嫰滑惹味,職員話佢哋係用新鮮雞烹調,每個燉飯都用半隻雞,將黑松露醬釀入雞皮同雞肉之間,用足心機。嗜羊嘅我對羊架讚不絶口,外皮酥脆肉質剛好係我要嘅五成熟。餐廳環境優靜,搭電梯時見到原來有泊車優惠由 20:00-06:00,真係好方便。非常好味,下次一定會再去食佢嘅魚湯鍋。
2025-02-01
$450 (Dinner)
  • 寶雲酥羊架
2025-01-27 580 views
Misu Seafood Cuisine 📍灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 26樓今次揀咗晚市精選套餐,每人$298,有齊晒沙律、前菜、餐湯、主菜、甜品✨ 呢度嘅環境同氣氛都好適合拍拖同慶祝,都見到好多人喺度慶生😂⭐️沙律時令野菜沙律魚生沙律 🥗+$38非常清爽嘅前菜,加咗麻將同埋魚生之後好開胃。⭐️是日海鮮料理:大根海老好似食緊海鮮湯底關東煮,白蘿蔔超好食 ,勁鮮甜!仲要煮到勁入味同埋腍,一夾就已經斷✨🥹爭啲想問侍應有冇得encore舊蘿蔔😂⭐️精選刺身:每款刺身都有兩片,特別想讚吓個帶子,好厚切同埋新鮮!⭐️是日餐湯:野菌忌廉湯好香嘅菇味,打到好順滑同好Creamy~⭐️主菜:*MISU 刺身丼有7款刺身,包括油甘魚、赤蝦、魷魚、三文魚等等。刺身丼色水幾靚幾新鮮,三文魚都係厚切。一次過食到多款魚生✨* 黑松露雞伴鮑魚汁焗飯一上枱就見到個煲岀曬煙,打開嗰下見到有雞鎚同蜆。黑松露同香草調味嘅雞好香,本身以為得一隻雞鎚🍗,點知越夾越多,目測有成半隻雞!個底仲要有濕潤嘅鮑魚汁焗飯,分量真係誇張嘅多!非常推介大家嗌!✨⭐️甜品:係羊羹!食落嘅口感有啲似啫喱,而個味道就係酸酸甜甜嘅雜果菠蘿味。份
Misu Seafood Cuisine
📍灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 26樓

⭐️沙律
魚生沙律 🥗+$38
非常清爽嘅前菜,加咗麻將同埋魚生之後好開胃。

⭐️是日海鮮料理:
大根海老

⭐️精選刺身:
每款刺身都有兩片,特別想讚吓個帶子,好厚切同埋新鮮!

⭐️是日餐湯:
野菌忌廉湯
好香嘅菇味,打到好順滑同好Creamy~

⭐️主菜:
*MISU 刺身

* 黑松露雞伴鮑魚汁焗飯

⭐️甜品

份量真係好多,食到超飽!而且職員都好有禮貌,服務態度都好好,就算食兩個幾鐘都唔會趕客走,好啱小聚~
2025-01-24 578 views
放工後,約朋友去灣仔利東街影相,之後到附近這間餐廳享用晚膳。餐廳環境優雅,寧靜舒適。晚市套餐餐每人$298 ,非常抵食海鮮沙律清新爽脆,升級可以有埋魚生。精選刺身有三文魚、鯛魚$48升級磯煮鮑魚,需要5小時的烹調,配上醬汁,鮑魚非常入味。南瓜湯非常Creamy濃郁,好暖胃刺身丼的刺身都是厚切,有赤蝦帶子、三文魚、銀鱈魚和劍魚等,配上日本飯,非常飽足。寶雲酥羊架,肉質豐富,配上麵包糠,酥脆有層次。梨味🍐雪糕班戟配水果🍓賣相精緻,配上蜜糖,非常好食。呢間餐廳可以encore#misuseafoodcuisine #日式西餐餐廳 #灣仔美食

晚市套餐餐每人$298 ,非常抵食
海鮮沙律清新爽脆,升級可以有埋魚生。

南瓜湯非常Creamy濃郁,好暖胃

寶雲酥羊架,肉質豐富,配上麵包糠,酥脆有層次。

梨味🍐雪糕班戟配水果🍓
賣相精緻,配上蜜糖,非常好食。呢間餐廳可以encore

• 魚生沙律
  • 刺身三款
  • 磯煮鮑魚
2025-01-24 479 views
位於灣仔嘅QRE Plaza,喺正合和中心對面,比點非常方便!QRE Plaza好多唔同嘅餐廳,今日就上咗26樓嘅一間日本餐廳.餐廳門口同喺裏都擺放咗好多花束同植物做💐🪴裝飾,仲有一個鋼琴,好有田園氣息!加上今日天氣好好,日光透過玻璃窗曬入嚟,感覺好Chill好舒服😊適逢放假,我同朋友今日嚟食 Lunch,叫咗兩個Lunch Set套餐仲已經包左(前菜+是日湯品+主菜+迷你雪米糍)嚟到呢度,當然食佢哋最出名嘅:🍲香烤黑松露雞伴鮮蜆鮑魚汁焗飯$188- 黑松露雞,咁多黑松露喺面,隻雞又夠曬大隻,而且肉質嫩滑又Juicy,每啖飯都有滿滿嘅鮑魚味,超正!😋🍱旬の刺身丼 $238- 刺身丼又是日最新鮮嘅刺身,今日都三文魚、劍魚腩、虎蝦、帶子、油甘魚等等,片片都大片新鮮夠厚肉!最後再飲返杯餐茶加個迷你雪米糍,真係夠曬滿足!😃

套餐仲已經包左
(前菜+是日湯品+主菜+迷你雪米糍)
嚟到呢度,當然食佢哋最出名嘅:
🍲香烤黑松露雞伴鮮蜆鮑魚汁焗飯$188

🍱旬の刺身丼 $238

最後再飲返杯餐茶加個迷你雪米糍,真係夠曬滿足!😃

2025-01-19
$240 (Lunch)
開心星期五🎉,又捱過一周啦,當然要搵啲好嘢食啦!今次就去到銅鑼灣利東街附近的一間樓上餐廳 **Misu Seafood Cuisine** 🍣,食日式海鮮料理😆。餐廳嘅環境都大架,座位之間都比較闊落,所以都好舒服🛋️,餐廳嘅服務員都好貼心😌。從門口入嚟會見到透明的海鮮魚缸🐟,見到啲海鮮都好生猛❤️。🌟晚市精選套餐🌟 🌟Salad 沙律-時令野菜沙律 & 魚生沙律(+$38 升級) 餐廳提供兩款沙律,分別係簡單嘅沙律🥗,及有魚生嘅蔬菜沙律,魚生都好新鮮,生菜配搭上芝麻醬🥬。🌟Appetizer 前菜🌟精選刺身 & 時日海鮮料理(北寄貝) 刺身分別有帶子、三文魚🐟及魚,而是日海鮮料理刺身係北寄貝🫶🏻。每一款刺身都好鮮甜亦都好新鮮,我都係第一次食生嘅北寄貝,超級鮮甜又爽口!😍🌟Soup 湯類 - 是日湯品 - 龍蝦湯 今日嘅湯係龍蝦湯🦞,龍蝦香味非常濃郁嘅湯☺️。第一次飲日式龍蝦湯,看來有好多昆布🌊❤️,都幾特別!🌟Mains 主菜🌟MISU Sashimi don MISU 刺身丼 超多海鮮嘅刺身丼,一共有七款刺身嘅海鮮丼超級豐富,分別有帶子、三文魚、鯛魚🐠、赤蝦🦐等等,每一款刺身都好鮮

🌟晚市精選套餐🌟

🌟Appetizer 前菜
🌟精選刺身 & 時日海鮮料理(北寄貝)

🌟Soup 湯類 - 是日湯品 - 龍蝦湯
🌟Mains 主菜
🌟MISU Sashimi don MISU 刺身
超多海鮮嘅刺身丼,一共有七款刺身嘅海鮮丼超級豐富,分別有帶子、三文魚、鯛魚🐠、赤蝦🦐等等,每一款刺身都好鮮甜。

🌟Herb crusted rack of lamb 寶雲酥羊架**
餐廳用咗寶雲酥嘅方式去製作羊架,外脆內裏 Juicy 🍖,好香濃嘅羊味🫶🏻,羊架一定要配薄荷醬一起食🌿!

🌟Dessert 甜品
🌟是日精選甜品 - 柚子布甸🍊
就好似柚子味嘅大菜糕,食落去超級 refreshing 🤤,清甜又清爽,食幾個都可以❤️!
去一間好好服務嘅餐廳真係令你嘅用餐體驗好加分👍🏻尤其是你放工,侍應對你嘅貼心招待,令你一天嘅煩惱都忘記哂🤗性價比高,必選 Special Dinner Set🥗沙拉已經有大大粒魚生,沙拉醬汁清清配埋海帶,好開胃🍣 前菜精選刺身及是日海鮮料理🥣湯“是日湯品” 係濃郁嘅味噌湯,充滿大量爽口海帶“鮮打魶魚湯” 好香濃,濃郁嘅白白魚湯,好鮮味主菜🥘黑松露雞伴鮑魚汁焗飯好濃郁嘅黑松露和鮑魚汁味入晒落啲雞同埋飯。飯嘅質感有啲似糯米飯。雞肉好嫩滑。仲有蜆肉,增加鮮味。🍱刺身丼佢應該係用咗啲醋醃過啲飯,唔酸,飯都比平時有咀嚼感刺身都幾多塊,都有成8大塊架。甜品~“蜂蜜羊羹” 其實係日式啫喱。唔太甜,清清涼涼,將剛才食過嘅濃濃味清清口。

性價比高,必選 Special Dinner Set

🥗沙拉
已經有大大粒魚生,沙拉醬汁清清配埋海帶,好開胃

🍣 前菜
精選刺身及是日海鮮料理

🥣湯
“是日湯品” 係濃郁嘅味噌湯,充滿大量爽口海帶
“鮮打魶魚湯” 好香濃,濃郁嘅白白魚湯,好鮮味

主菜
🥘黑松露雞伴鮑魚汁焗飯

🍱刺身
佢應該係用咗啲醋醃過啲飯,唔酸,飯都比平時有咀嚼感
刺身都幾多塊,都有成8大塊架。

甜品
“蜂蜜羊羹” 其實係日式啫喱。
唔太甜,清清涼涼,將剛才食過嘅濃濃味清清口。

1993 views

2025-01-15
$300 (Dinner)
2025-01-09 637 views
餐廳位於利東街附近,合和中心對面,地點就腳。野菜沙律清新爽脆,魚生沙律的魚生份量不少,也值得升級。 精選刺身有劍魚腩、鯛魚和三文魚,厚切新鮮。海鮮料理的鮮蝦多,而且爽滑彈牙,賣相美觀。 兩款湯品皆美味,𩶘魚鮮甜;雜菌足料。 主菜選了刺身丼,當中有油坊主,是比較少見的刺身。這種脂肪魚的體內油脂比例達40%,因此特別肥美滑溜。寶雲酥羊架工夫多,是值得一試的手工菜式。這種來自法國南部的焗羊架方法,是在羊架的面層塗上麵包糠、香草等來烘焗,口感層次豐富。 雪糕球亦見心思,賣相美觀,不是隨手一球,有加上醬料點綴。
餐廳位於利東街附近,合和中心對面,地點就腳。

野菜沙律清新爽脆,魚生沙律的魚生份量不少,也值得升級。

精選刺身有劍魚腩、鯛魚和三文魚,厚切新鮮。

海鮮料理的鮮蝦多,而且爽滑彈牙,賣相美觀。

兩款湯品皆美味,𩶘魚鮮甜;雜菌足料。

雪糕球亦見心思,賣相美觀,不是隨手一球,有加上醬料點綴。

Type of Meal
Dinner