2023-04-02 983 views
餅店:高美食店地點:港島香格里拉大酒店5樓餐牌:蛋糕、朱古力、餅點、鹹點、點心、輕盈午餐、下午茶、 麵包、三文治、紅酒、芝士Hokkaido Cheesecake 1.5lb $480第一次食高美食店呢款北海道焗芝士餅,焗芝士餅下底有餅底,面頭有忌廉。老實講,賣相唔算特別精美。呢個蛋糕大部分都係如假包換芝士蛋糕,非常香滑,不過密度其實唔算太高,所以都唔會太膩。下面餅底少少脆,配埋面頭忌廉一齊食係最理想,一啖有三重口感。面頭除左朱古力牌仲有少少白朱古力裝飾。呢個北海道焗芝士餅係好食,不過賣得呢個價錢個人覺得佢可以更加好食,相比其他蛋糕呢款唔夠特別。大概一星期前黎比錢訂好蛋糕,請當日職員直接將個蛋糕送去餐廳分享食用,呢個服務正!
餅店:高美食店
地點:港島香格里拉大酒店5樓

2023-04-02
Delivery
$480 (Tea)