Poking

2025-01-10 0 views
前幾日做完yoga朋友帶左我去一間夏威夷蓋飯餐廳Poking。第一次食夏威夷蓋飯,感覺有啲似cafe賣既enery bowl或者日本餐廳既壽司丼,主打健康路線,材料新鮮,高蛋白質,好適合想減脂嘅人,完全符合而家嘅飲食潮流🤣 飯底選擇好豐富,可以揀壽司飯、糙米飯、蕎麥麵、沙律菜🥗我地試咗“I Am Greedy”蓋飯,真係好豐富!三文魚、吞拿魚、鮮蝦、蟹柳沙律、蟹籽、雞蛋絲、青瓜、枝豆,再加埋芝麻,食落去口感層次好豐富 ,一次過滿足你唔同願望🤣仲有“Salmon the Classic”,有三文魚、牛油果、青瓜、檸檬同芝麻,簡單又好味,三文魚大大件又好新鮮,而且份量十足!😍我試咗佢哋嘅南瓜湯,足料又Creamy,喝落去暖心又暖胃。如果唔想食凍嘢,餐廳仲有warm bento可以揀,都幾多選擇,特別啱天氣凍嘅時候。

我試咗佢哋嘅南瓜湯,足料又Creamy,喝落去暖心又暖胃。

• I am greedy