2023-06-23
九鬼居酒屋 📍西營盤🔸高街九鬼 👻👻👻 睇下佢搞乜鬼🔸新裝修環境靚 🏮 仲有後清幽花園季節野菜沙律($68) — Seasonal嘅野菜有冰菜 😍😍😍 平時係街市見到冰菜唔識處理所以99%都會skip,但原來做沙律凍食係咁出色 🥬🥗酒肴同串燒價錢約莫係$30 - 70雞皮餃子($48) — 好邪惡 😈 脆卜卜嘅雞皮咬落好有彈性,食感非常之特別 🥴 裡而嘅雞肉質感嫩滑。(推薦)我地仲叫左雞翼、黑豚肉、雞心串燒,醉醉地記得係黑豚肉半肥瘦 🤭 相當Juicy,送酒一流!🍻🍻🍻 雞翼送到上枱先知道原來係全翼,兩個人食就有小小難share。出名碳水化合人嘅人我 🕺🏻🍙🕺🏻🍣🕺🏻 無飯落肚真心搞唔掂,居酒屋嘅好處就係可以單點,一件一件嗌都得✅火炙三文魚壽司 ($48) — 飯團是小小的,大大片三文魚包住舊醋飯 🥴 食落口三文魚油Giiiiii晒出黎!好食!吞拿魚壽司($38) — 似乎唔係當造嘅時間,不過尚算可接受嘅質素 😌明太子燒飯團 ($48) — 有亮點 🤩 脆卜卜好嘅飯團有飯焦嘅感覺,配上明太子嘅鹹香送酒一流!同埋最緊要飽肚!埋單$475,每人$250左右(未包酒水)
🔸高街九鬼 👻👻👻 睇下佢搞乜鬼
🔸新裝修環境靚 🏮 仲有後清幽花園
酒肴同串燒價錢約莫係$30 - 70
埋單$475,每人$250左右(未包酒水)