北角大小姐冰室係一間好有特色嘅茶餐廳,裝修得好高貴,令人有種似去左Cafe嘅感覺,仲有個戶外用餐區域,岩晒鍾意熱鬧既朋友🥳今次黎食「一人晚餐」,有自選菜色一碟,再加一個燉湯,另包一杯熱飲。盛惠$118燉湯好足料,有紅棗、豬肉、龍眼、雞肉,味道好濃,感覺好滋補🥰而今次食評嘅主角係佢地嘅法國紅酒牛尾煲 啱啱上嚟就聞到啲牛尾煮嘅香氣,令人口水直流😛紅酒汁加左茄汁,夠晒濃郁,仲有啲微微甜甜嘅味道,同牛尾啲肉味好夾,牛尾肉好腍身,仲要勁多脂肪,入口即溶,十分滿足🧡另外加錢叫左一杯西班牙特濃朱古力咖啡甜度適中,可以當係一個唔錯既飯後甜品😋如果你係北角附近,想食高質中式晚飯,可以試下大小姐冰室,絕對唔會令你失望❣️

而今次食評嘅主角係佢地嘅法國紅酒牛尾煲

啱啱上嚟就聞到啲牛尾煮嘅香氣,令人口水直流😛
牛尾肉好腍身,仲要勁多脂肪,入口即溶,十分滿足🧡

另外加錢叫左一杯西班牙特濃朱古力咖啡
甜度適中,可以當係一個唔錯既飯後甜品😋