2023-08-09 504 views
其實我平時好少出街食中菜️😆 但今次同一班朋友去咗食依間勁高質嘅中菜👍🏻 啲菜式超有心思又精緻😍 清香柚子凍鮑魚🍊 ($185/5)呢個擺盆超有仙氣🥰 忍唔住瘋狂影相😎 鮑魚夠彈牙👍🏻 再加埋柚子肉🍊 成個感覺變得好清新🌿話梅鐵棍准山 ($78)准山質地勁爽脆👍🏻 仲有d 似雪梨口感🥰 但少少話梅嘅酸味😍 成個配搭同樣清新開胃❤️金甲脆魚皮🐟 ($78)呢一個炸魚皮就係用咗鹹蛋黃去整嘅🥰 好有鹹蛋黃香👍🏻 質地好鬆脆❤️川味口水竹絲雞🐥 ($118)呢個凍盤好特別😍 竹絲雞做到好似鎮江肴肉咁有層啫喱🥰 竹絲雞好有口感😌 層次分明👍🏻黃金沙律汁蝦球🍤 ($215/5)輕輕炸過既茄子好軟熟👍🏻 上面蝦肉好彈牙🥰 加埋沙律醬,成個配搭好好食😋木瓜慢煮美國安格斯牛小排🐃 ($268)原個木瓜入面放左d 安格斯牛小排粒😌 牛肉味好濃郁🥰 木瓜好清甜😊黑糖龍井茶燻雞🐥 ($288/半隻)用咗龍井茶去煙燻👍🏻 雞肉好嫩滑❤️金蒜瑤柱蒸冰島鰈魚鰭籠仔飯🐟 ($268)用咗龍仔上好傳統🥰 但又用咗鰈魚呢個比較日式嘅魚🐟 所以成個飯都好特別👍🏻 D魚好滑😍 入口即溶😎西班牙火腿琥珀米皇浸時蔬🥬 ($158)蛙蛙菜

清香柚子凍鮑魚🍊 ($185/5)

話梅鐵棍准山 ($78)

金甲脆魚皮🐟 ($78)

川味口水竹絲雞🐥 ($118)

黃金沙律汁蝦球🍤 ($215/5)

木瓜慢煮美國安格斯牛小排🐃 ($268)

黑糖龍井茶燻雞🐥 ($288/半隻)
用咗龍井茶去煙燻👍🏻 雞肉好嫩滑❤️

金蒜瑤柱蒸冰島鰈魚鰭籠仔飯🐟 ($268)

西班牙火腿琥珀米皇浸時蔬🥬 ($158)
蛙蛙菜配左西班牙火腿🐷 同埋桃膠🍑 成個配搭真係好特別👍🏻 感覺即刻變得好滋補😆

清心柚子糕🍊 ($80/5)
食到一絲絲嘅柚子肉🍊 味道清甜🌿

金箔懷舊芝麻卷 ($80/5)
呢個係傳統嘅甜點🍮 而家越來越少機會見到🥲 芝麻味好香濃😊
Type of Meal