2022-07-01
☆ 禮記將軍澳唐俊街23號MONTEREY Place地下G19號舖✦ 銀芽肉絲脆麵一上枱真係好興奮,不停係咁幫佢影相,真係實在太有趣啦,平時平平無奇嘅肉絲炒麵,而家反晒地心吸力咁凌空係到,唔影多幾張相打卡真係對唔住自己。影完店員會幫手剪開麵條,十分細心。(最尾有片)好!講返味道先,麵質好脆好香口,淋多d汁就會軟身d,隨個人喜好調節,鐵板好夠熱,食到尾都仲係好熱,好正!✦ 特色三小碟• 木魚花皮蛋豆腐好清新,加埋佢個汁一齊食好味。• 話梅南瓜呢個正呀!酸酸甜甜,南瓜好入味,係好開胃嘅前菜。• 涼拌雙木耳辣辣地,木耳好爽口,好食!✦ 鴻運脆皮雞我平時食雞係唔食皮嘅,但係就係呢隻雞我會肯食皮,因為真係好脆同埋無多餘肥膏,然後肉又滑,真係好好味(〃ω〃)✦ 瑰荔堂煌坐低無耐店員就比住壺茶我地先,倒出黎已經覺得好,飲落好有玫瑰味,但又無搶左茶味,亦都無澀嘅感覺,好飲!餐廳裝修幾靚,一路播住純音樂好舒服,服務都好好,係質素高嘅中餐廳。
✦ 銀芽肉絲脆麵
✦ 特色三小碟
• 木魚花皮蛋豆腐
好清新,加埋佢個汁一齊食好味。
• 話梅南瓜
呢個正呀!酸酸甜甜,南瓜好入味,係好開胃嘅前菜。
• 涼拌雙木耳
辣辣地,木耳好爽口,好食!
✦ 鴻運脆皮雞
✦ 瑰荔堂煌