2020-10-21
我都話咗我係觀塘友嚟,又比我發現新嘢!今次新餐廳係食串燒㗎!地點超方便,係正APM隔離!入到黎環境超正,原來佢係有戶外坐位㗎!而家呢啲天氣涼涼地,建議大家坐出面,三五知己吹下水,飲杯啤,都幾爽!我地都叫咗幾多野食!先講下小食,一嚟就係地瓜球,金黃色,炸到外脆內軟,食落好重番薯味,唔會太甜,啱啱好!又係懷念台灣的味道!之後到炸蝦餅,呢個極力推薦!食落唔油膩,仲好爽口彈牙,再配埋泰式辣醬,呢個組合無得輸!話明食串燒,無理由唔叫返幾串試下!我地叫咗豬牛雞各2串,同埋鹽燒厚切牛舌,呢4款同一時間上枱,先講下豬牛雞,燒得唔錯,因為唔會燒到好乾,我幾鍾意!同埋食到孜然粉嘅味道,孜然粉同肉類嘅串燒又係絕配!之於牛舌,一個字「正」!又大塊又厚,一啲都唔韌,好易就咬得開!鍾意食牛舌嘅朋友要試下!跟住就到海鮮類啦!我地起初叫咗生蠔同埋蟶子,但因為唔夠喉,再叫埋扇貝!3款海鮮都主要係蒜茸燒,好惹味!蟶子又長大條,完全唔韌,燒嘅時間啱啱好!生蠔大隻夠厚肉,食落好鮮味,再加埋蒜茸,超正!而扇貝就好大粒,肉質爽口彈牙,基本上3款海鮮都好新鮮!極力推薦!最後呢碟炸蠔餅,一上枱果陣真係嘩嘩聲!勁大碟呀!
最後呢碟炸蠔餅,一上枱果陣真係嘩嘩聲!勁大碟呀!雖然係炸,但一啲都唔油膩,仲要炸到好酥脆,熱辣辣超級正!入面勁多蠔仔,好重料!平時食蠔餅係配魚露,但呢到係配泰式辣汁,食落又幾惹味喎!真係估佢唔到!
呢間新餐廳整體唔錯,係encore之選!野食唔貴,環境又正!大家快啲去試下啦!