2023-08-22
今日跟朋友去食好西,佢去上環個邊返工,係和藏食過lunch覺得好高質,所以就帶我收工去試下餐廳座位唔算多,所以最好要先預約,我地坐左全bar枱位置,可以欣賞師傳既手藝佢地有omakase,只係$680,認真抵食,不過我地散叫左,因為想食多D串燒魚生/刺身和牛他他紫菜卷配三文魚籽、拖羅/牡丹蝦我食左佢地推介既和牛他他,紫菜好脆,配上醋飯同埋厚厚牛肉他他,加埋上面既三文魚子,口感豐富,和牛他他入口即融,拖羅/牡丹蝦亦十分新鮮揚物鵝肝海膽紫蘇卷紫蘇包住鵝肝海膽,炸完外脆內軟,師傅見我地兩個人仲幫我地分半,好細心串燒牛小排紫蘇芝士卷 /牛小排 /下肩胛 /牛筋膜 /月見紫蘇牛肉棒 /封門柳 /牛肩蔥間 /牛肋條 /牛舌芯 /鰻魚 /花膠地雞肉棒 /青椒 /銀雪魚西京燒佢地有不同種類同部位既牛,有日本產、澳洲或美國,每款牛各有特色,特別要提下牛筋膜,彈彈口口感特別,而唔係好多地方有得食;鰻魚亦都好好食,皮脆肉滑;月見紫蘇牛肉棒都好特別,平時雞肉棒食得多,牛肉棒都係第一次食,一入口即融,帶陣陣紫蘇味服務職員態度親切,師傅仲會主動介紹食材,同我地傾下計,好熱情
魚生/刺身
和牛他他紫菜卷配三文魚籽、拖羅/牡丹蝦
揚物
鵝肝海膽紫蘇卷
串燒
職員態度親切,師傅仲會主動介紹食材,同我地傾下計,好熱情