2023-12-11 74 views
平時好少過黎跑馬地呢邊,難得呢日有閑情逸致約左朋友黎居酒屋食下野傾下計🤓《白子刺身 $138》店員推介既白子刺身,呢樣唔係周圍都有,見到即刻叫黎食😂白子都幾大舊,入口好Creamy,配酸汁食好味啲!《瑩光魷魚漬 $48》加左柚子汁去醃,食落味道偏咸,餸酒一流😂《鹽水牛舌 $42》係薄切牛舌,比較清淡又唔咸,配芥末醬幾香,好食!《細蔥牛肉卷 $38》牛肉卷燒得好香,好多蔥係入面,細細份唔怕太飽💁🏻‍♀️《清酒廣島蠔 $68》呢個幾值得一試,隻隻蠔都好飽滿,蠔味重而且好新鮮,用清酒去煮所以清酒味好香好突岀,推薦👍🏻《煙肉流心蛋 $38》煙肉唔係好肥膩個種,流心蛋熟度啱啱好,爆漿個下好正😂《大蔥雞肉卷 $38》雞肉都幾Juicy,而且肉質幾嫩!《明太子雞翼 $38》明太子釀左係雞翼入面,唔會太咸,幾香口👍🏻《白鱔 $68》必叫既白鱔,皮脆肉嫩,熟度啱啱好,超推薦!!!😝《厚燒牛舌 $68 》好爽口,油脂分布啱啱好,好淋身,推薦!!《雞皮蝦 $48》幾特別,用左雞皮包住隻蝦但又唔會覺得雞皮好肥膩,入面仲加左紫蘇葉,幾香!《美國安格斯牛柳串 $72》牛柳串就燒得稍微熟左少少,有啲靭🙈《紐西蘭羊架

《白子刺身 $138》

《瑩光魷魚漬 $48》
加左柚子汁去醃,食落味道偏咸,餸酒一流😂

《鹽水牛舌 $42》
係薄切牛舌,比較清淡又唔咸,配芥末醬幾香,好食!

《細蔥牛肉卷 $38》
牛肉卷燒得好香,好多蔥係入面,細細份唔怕太飽💁🏻‍♀️

《清酒廣島蠔 $68》

《煙肉流心蛋 $38》
煙肉唔係好肥膩個種,流心蛋熟度啱啱好,爆漿個下好正😂

《大蔥雞肉卷 $38》
雞肉都幾Juicy,而且肉質幾嫩!

《明太子雞翼 $38》
明太子釀左係雞翼入面,唔會太咸,幾香口👍🏻

《白鱔 $68》
必叫既白鱔,皮脆肉嫩,熟度啱啱好,超推薦!!!😝

《厚燒牛舌 $68 》
好爽口,油脂分布啱啱好,好淋身,推薦!!

《雞皮蝦 $48》

《美國安格斯牛柳串 $72》
牛柳串就燒得稍微熟左少少,有啲靭🙈

《紐西蘭羊架 $88》
同牛柳差唔多,但肉質嫩少少🤏🏻

整體覺得呢間既串燒燒得唔錯,火候掌握得幾好,幾推薦!

山喬居酒屋
跑馬地成和道12C號地舖

[⭐️5分為滿分]
味道⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢⭐️⭐️⭐️⭐️
推薦⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
$400 (Dinner)
  • 煙肉流心蛋