SAVVY

今日朋友帶我去尖沙咀海港城太子酒店3樓嘅SAVVY食lunch,lee間餐廳樓底都好高,空間感大,裝修好時尚,仲分左三個區域:酒吧、酒廊及餐廳,餐廳坐得舒服,岩哂聚會。半自助午餐 $288Lee個半自助午餐都好豐富,有冷盤、沙律、冰鎮海鮮、麵包、湯等等,每位一個Main Course仲會有咖啡者茶添。自助區有冰鎮海鮮:有小龍蝦、凍蝦、青口、翡翠螺、辣花甲等等,翡翠螺肉質彈牙有口感,鮮味十足,凍蝦新鮮肥美。仲有好多款亞洲特色沙律,有泰式、日式、中式等等,沙律菜好新鮮,仲有紅菜頭藜麥好好味,湯有中式同西式兩款,芝士款式同麵包款式多。main course 主要係亞洲菜式。我就揀左印式秘製咖喱拼盤(蝦)配烤餅擺盤真係好靚,以一彎半月形傳統印度拼盤碟盛載,份量十足,有幾款唔同辣度甜度嘅咖喱,有咖哩蝦:彈牙嫩滑、咖哩青口、雜菜咖哩,tandoori chicken,另外新鮮現制印式烤餅都好好食,配薄荷乳酪醬或者咖哩汁一齊食一流。燒澳洲西冷配扒意大利青瓜燒薯仔黑椒汁大大件西冷,五成熟很粉嫩,外邊微微焦燶,西冷鮮嫩多汁,肉味香濃。

半自助午餐 $288

main course 主要係亞洲菜式。
我就揀左印式秘製咖喱拼盤(蝦)配烤餅

燒澳洲西冷配扒意大利青瓜燒薯仔黑椒汁