2023-02-03
旺角咁多間任食打邊爐🦭唔知你最中意食邊間呢?🦭今日肥豹就同豹友s一齊去試呢間近幾年好heat既肉浦團🦭睇下佢點解咁heat🔥🦭直接一句:「以任食牛黎講算唔錯,但食材選擇唔多」。今次肥豹試左🦭1. 壽喜燒湯底見openrice上得好少負評,唯一就有個係寫關於壽喜燒湯底😂肥豹當然義不容辭地為大家試伏啦😂網上就話佢好咸,越食越唔掂。但好老實咁講,佢係一上黎個陣係偏咸,而個咸味係漂出黎😂心入面都嚇左嚇😂好在佢有得加清湯,一溝返就可以接受👌🏻調返轉諗,其實好在佢夠濃,唔似個啲牛X鍋咁,煮多陣味都冇埋😂講埋個牛肉,質素上黎講,我地就算叫第二平既餐($318)都有唔錯既質素👌🏻肉味都係到,仲有啲甜味,而油脂油花都足夠,絕對唔係乾柴靭👍呢到肥豹推薦個醬料既調法😂好岩食啲日式火鍋👍先落一湯匙既蒜蓉,再黎一大勺既芝麻醬(記得係日式個隻),落埋茜同蔥,最後淋少少豉油同麻油👍基本上點乜都好食,特別係豆腐個類👅豹言豹語:openrice訂位仲有88折🦭記得訂左先去🦭事關豹友們6點入去,6點鬆啲已經爆曬位😂
唔知你最中意食邊間呢?🦭
今日肥豹就同豹友s一齊去試呢間近幾年好heat既肉浦團🦭
睇下佢點解咁heat🔥
🦭直接一句:「以任食牛黎講算唔錯,但食材選擇唔多」。
今次肥豹試左🦭
1. 壽喜燒湯底