2019-07-10 80 views
好耐都無食過韓燒嘅米米,琴日終於去左食!一般來說,我對放題嘅食物質素都唔會抱有太大期望,但呢間韓牛韓燒餐廳就令我喜出望外!餐廳位於創興廣場,交通十分方便!餐廳唔算非常大,但坐位闊絡坐得舒服。舖頭屬全自助式唔需要搵職員落單,非常方便!食物種類繁多,肉類、蔬菜、前菜、熟食、冷盤、刺身、壽司、甜品同飲品,應有盡有!甜品有桂花糕、奶凍、各式糕點、軟雪糕、杯裝雪糕外,更有棉花糖機同朱古力火鍋比各位DIY玩下🙈肉類方面有好多選擇,各式豬牛雞羊多達10幾款!當中我最中意嘅係牛脷、一口牛肉粒、五花腩、牛肉同雞翼!腌嘅味道都好香口,仲可以自行選擇落埋椒鹽同辣味😋牛脷非常爽口,油香感重,但因為薄所以唔會膩😍一口牛肉粒,燒耐點有點焦焦地就更香口,肉質有韌度有口感❤️五花腩,脂肪多燒起來好重油香,極好邪惡,唔太厚所以唔怕韌!牛肉,好快就燒熟,腌得好香口,無乜脂脂唔怕肥!雞翼要燒好耐,但同樣腌得好香口,肉質亦好嫩滑!星期一至四晚市9點前成人入座 $228/人,9點後入座$208/人。星期五、六、日、公眾假期晚市9點前成人入座 $258/人,9點後入座$228/人

食物種類繁多,肉類、蔬菜、前菜、熟食、冷盤、刺身壽司甜品同飲品,應有盡有!

牛脷非常爽口,油香感重,但因為薄所以唔會膩😍

一口牛肉粒,燒耐點有點焦焦地就更香口,肉質有韌度有口感❤️

五花腩,脂肪多燒起來好重油香,極好邪惡,唔太厚所以唔怕韌!

牛肉,好快就燒熟,腌得好香口,無乜脂脂唔怕肥!

雞翼要燒好耐,但同樣腌得好香口,肉質亦好嫩滑!