2023-10-17 94 views
香港探店燒烤店切必去串燒!今次我去呢一間嘅餐廳喺元朗,都係非常之多美食林立!有呢間餐廳專門就係做串燒做主打菜仲有鮮海鮮!仲有仲有店家必食抵食又大隻嘅半隻龍蝦!因為只需要$68就食到啦!第一道菜:牛油焗金菇味道香甜,牛油味清香再加上金菇浸得軟淋淋超好食!第二道菜:燒雞泡魚乾,香甜味美再加上沙律醬食落味道更鮮美!第三道菜:雜菌蔬菜焗生蠔:呢個比較新穎嘅做法你用雜菌同埋蔬菜炒香!放喺生蠔裏面再焗!食物層次出哂黎!又大大隻!第四道菜:串燒多春魚、燒牛柳粒、日本一口蕃薯、孜然粉雞翼!呢個真係好香牛肉質又嫩滑!一口甜薯香甜!第五道菜:串燒翠肉瓜、串上密糖燒豆卜:加燒韮菜!香到遠處都聞得到!、加上充滿住醬汁香燒嘅感覺!食到唔想停!第六道菜:我著期待嘅一道菜鵝肝多士、呢個真係超抵食鵝肝大大塊!再加上多士香脆可口!秘製既紅酒汁令到鵝肝食落去更加有層次!第七道菜:重點嘅蒜蓉燒龍蝦同芝士燒龍蝦各半隻!又香又濃,兩種唔同味道都有唔同嘅刺激感!除咗香濃之外配上肉汁!成隻龍蝦都啖啖肉!最後第八道菜荷葉海鮮炒飯、香噴噴超多海鮮!一啲都唔揸流灘!份量巨大非常抵食!好燒式元朗店37-51A-P香港元朗又新街富祐閣好燒式
香港探店燒烤店切必去串燒!

第一道菜:牛油焗金菇
味道香甜,牛油味清香再加上金菇浸得軟淋淋超好食!

第二道菜:燒雞泡魚乾,香甜味美再加上沙律醬食落味道更鮮美!

好燒式元朗店37-51A-P
香港元朗又新街富祐閣好燒式元朗店37-51A-P
2667 7770

#相机食先 #手机食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅游攻略 #香港旅游好去处 #香港美食推荐#好燒式元朗店 #元朗#串燒必食 #串燒#芝士燒龍蝦燒
  • 墨西哥薄餅芝士雞肉
  • 蒜蓉燒龍蝦