2024-06-27 33 views
🌸元朗有好多隱世小店,朋友推介我黎呢間日式餐廳。雖然店面不大,但食物水準一流,以平民價錢就能品嘗到頂級刺身!👻當日剛好遇到了石榴姐,佢喺呢度嘅熟客,專程入嚟食飯,就知野食有幾吸引人啦!🍣武士之魂刺身盛($438)首推每台必點既刺身盛,擺盤非常精緻,有8種日本直送既刺身同迷你刺身飯,相當豐富吸引!😋師傅教路由最上層開始品嚐,紅酒鵝肝➡️魷魚➡️牡丹蝦➡️帶子➡️真鯛➡️穴子➡️中拖羅➡️大拖羅味道由淡至濃遞增,刺身每款都厚切肥美,鮮味十足!🌟尤其係紅酒鵝肝,細緻棉滑如奶油般香濃,牡丹蝦鮮嫩甘甜,穴子軟滑柔嫩,大拖羅油脂豐盛入口即化。👏🏻想再滿足d可以試埋壽司同炸物,全部都即叫即整,份量多價錢平易近人,味道都令人好滿意。咁開心梗係要啤啤佢,日本版Asahi Super Dry做緊優惠 $50/兩支。✨芝脆三文魚反卷($68)✨芝士軟殼蟹反卷($58)✨吉列炸蠔($38)✨吉列炸蝦($32)
🌸

👻

🍣
武士之魂刺身盛($438)

😋
味道由淡至濃遞增,刺身每款都厚切肥美,鮮味十足!

🌟

👏🏻

✨芝脆三文魚反卷($68)
✨芝士軟殼蟹反卷($58)
✨吉列炸蠔($38)
✨吉列炸蝦($32)