之前去炮台山經過見到,一直心思思想食,點知佢最近開咗分店喺銅鑼灣,方便好多,即刻約frd去食!餐廳環境行簡潔風,西式X日式裝修,啲位都好闊落感覺好舒服~見到有間房仔,原來係VIP房,另外炮台山分店都有~店員話可以打電話嚟預先book定,比一大班frd聚會就啱晒。店員好nice好熱情,見到我哋望住menu選擇困難、一面迷惘嘅時候,主動過嚟介紹😹原來除咗menu上邊嘅,仲有兩塊黑板仔係是日精選~🌟海膽右口魚邊蝦卷 $78當蝦肉遇上左口魚,再加上新鮮的海膽,賣相絕對一百分!右口魚燒完油香味更重,配上脆卜卜炸蝦及鮮甜海膽,口感豐富滑嫩,完全明點解係餐廳嘅signature 嘢食喇🥹🥹🌟海苔墨魚他他 /紫蘇梅醬軟骨雞肉 $28🍢 日本就一定要食炸串!香港真係好少見,呢度有就試試佢!店員推介海苔墨魚他他/紫蘇梅醬軟骨雞肉炸串,鮮嫩的雞肉和香脆的軟骨完美結合,仲有墨魚都超新鮮~炸得香脆唔油膩,超啱送酒🥃🌟明太子芝士玉子燒 $78必嗌必嗌!燒得啱啱好嘅玉子燒外層鬆軟,內裡濕潤滑嫩,搭配濃郁的明太子及香濃的芝士🧀超邪惡😈😈🌟粟米天婦羅 $68粟米天婦羅係一款簡單但好味嘅送酒小食~金黃酥脆嘅天婦羅炸衣包裹

🌟海膽右口魚邊蝦卷 $78
海膽右口魚邊蝦卷

🌟海苔墨魚他他 /紫蘇梅醬軟骨雞肉 $28

🌟明太子芝士玉子燒 $78
明太子芝士玉子燒

🌟粟米天婦羅 $68
粟米天婦羅係一款簡單但好味嘅送酒小食~金黃酥脆嘅天婦羅炸衣包裹粟米🌽咬落時爆出粟米嘅甜及天婦羅嘅脆,口感絕對令人驚喜。
粟米天婦羅

🌟究極炎之丼 $138
佢絕對係刺身愛好者嘅天堂!新鮮刺身配上精心炙燒外層,散發濃郁海鮮風味及獨特炭火香氣🔥🍣
究極炎之丼

🌟雪糕班戟 $128
用呢個甜品嚟完結一餐簡直大滿足!班戟搽上Nutella以及花生醬,鬆軟綿密,外層仲有一塊Mochi,為整體添上一層煙韌口感;配上濃郁的雪糕和新鮮紅豆,每一啖都係絕對享受。

🍹威士忌梳打 $65
Highball永遠係最愛,用梳打水溝淡嘅Whiskey好正!
威士忌梳打

🍹巨峰提子酒 $65
入口係甜甜嘅巨峰提子乳酸,後勁有微微酒味,幾易入口~
巨峰提子酒
海膽右口魚邊蝦卷