2021-10-20 86 views
尋日放學去咗銅鑼灣嘅Gaijin,食完又返去上堂,差啲遲到。呢度嘅環境好優美,配美食一流!一開始就有兩款麵包,好多時食西餐都係好硬嘅法包,呢到竟然係忌廉牛角包同埋芝士包!除咗好鬆軟之外,麵包都好有牛油香。佢哋提供嘅牛油表面有啲橄欖油,覺得好高級。前菜烤魷魚沙律半意大利青醬未食過咁正嘅沙律,烤魷魚嘅份量都唔少。是日餐湯:蕃茄魚湯比較杰身嘅湯,口感好又好味!頭盤香煎法國鵝肝 (+$88)同樣都係放上法包到食!肥美而不肥膩!另外仲有香甜嘅無花果同比較杰身嘅意大利醋作為陪伴碟。好味到@ 想食埋啲無花果皮。佢又歧視我唔識串Baguette,我地都係無知/ 無資女。和牛他他 (+$85)生牛肉混合蕃茄同埋青醬,味道清新,亦都可以搽上法包到食。絕配!主菜美國頂級封門柳$298每次食牛肉都會叫五成熟夠晒穩陣!牛肉肉質鮮嫩,入口有好多肉汁。仲有蕃茄菇同埋翠玉瓜,食完用最緊要食菜。另外仲有灑滿卡津香粉嘅薯條,好惹味!廚師精選:豬腩卷配焦糖菠蘿 $268原來佢哋每日午市都有兩個廚師推介。店員一直好詳細解釋餐牌,我哋一聽到呢個有菠蘿就叫咗。同樣有蔬菜同埋薯條!Chocolate (+$10)本身個餐包咖啡同茶

前菜
烤魷魚沙律半意大利青醬
未食過咁正嘅沙律,烤魷魚嘅份量都唔少。

是日餐湯:蕃茄魚湯
比較杰身嘅湯,口感好又好味!

頭盤
香煎法國鵝肝 (+$88)

和牛他他 (+$85)

主菜
美國頂級封門柳$298

廚師精選:豬腩卷配焦糖菠蘿 $268

Chocolate (+$10)
本身個餐包咖啡同茶,不過我呢個肥婆就係都要飲朱古力。佢啲泡打得好厚,好肥好滋味!

Latte (+$8)
咖啡味濃郁,拉花好靚!