🐷📌 #豬西食灣仔.灣仔其實有好多好嘢食㗎😝 小編今次真係就算落雨都要照去呢一間位於灣仔船街嘅日本餐廳Nadagogo去到門口嘅時候已經見到有濃厚嘅氛圍感😍門口擺咗好多靚靚燈籠勁有feel日式嘅餐廳有靚靚嘅外觀真係好緊要成個感覺唔同晒😍非常之加分🤣.🐷是日刺身5種盛定食入到去見到午市定食其實都幾多選擇吓喎跟住見到隔籬位有個人都係叫呢個定食見到佢啲刺身睇落好鬼死新鮮同埋厚肉抱住人有我有 唔好執輸嘅心態😂小編就即刻叫咗呢個定食🤣🤣老實講 呢個定食淨係食刺身都已經夠晒正因為刺身全部都好新鮮同埋足料😍真係每一嚿都好厚肉㗎😙 絕對冇揸流攤😂😂小編最鍾意嘅就係中拖 因為魚油好香 而且食落去冇筋 又大大件😍赤身個口感都唔錯 雖然魚油嘅香味不及中拖 但係肉質夠晒緊 👍赤蝦成個味道都係非常鮮甜同埋順滑鯛魚嘅肉質都幾有彈性 同拖羅有少少唔同😝 味道仲要係甜甜地😗呢個定食仲要包埋一個好香滑嘅茶碗蒸 雞蛋嘅口感真係又滑又軟😍成個定食都真係好飽肚👍 長氣都要提多一次就係啲刺身真係好厚肉😭😭味道好濃郁😝除咗Bar枱之外 餐廳仲有其他位置㗎🤣所以同朋友一齊嚟到坐低聚吓都得😆.灘五郷📍 灣仔船街18號地下4號舖.#吃
🐷📌 #豬西食灣仔

真係每一嚿都好厚肉㗎😙 絕對冇揸流攤😂😂
赤蝦成個味道都係非常鮮甜同埋順滑

灘五郷
📍 灣仔船街18號地下4號舖
#吃貨日常 #香港 #甜品 #香港美食 #hkfoodie #灣仔 #日本菜 #灣仔日本菜 #灣仔美食 #灣仔好去處