2025-03-04 0 views
近排少咗去銅鑼灣行街食嘢,行到攰朋友都好想食日式料理,喺時代廣場附近覓食下有啲咩新嘅日式料理蟹膏甲羅燒配蟹籽及三文魚籽甲羅燒係我最愛燒至蟹膏鹹香嘅味道加埋魚子三文魚子三種蟹肉嘅香味日本米,香味越食越好味鹹鹹香香仲有三文魚就籽嘅鮮味好有層次蒜香辣椒蝦肉意大利粉配軟殼蟹 賣相非常吸睛,成隻軟殼蟹炸至黃金色相真係好吸引呀再加上佢有少少微微嘅香辣味道唔多唔少都係跟返香港人口味,意大利粉撈埋香辣醬越食越惹味大阪櫻花果茶茶香微甜,有一種百香果香味,原來真係加咗百香果肉,櫻花碎下花瓣程序,好適合而家春天感覺🌸山梨縣蜜桃蝶豆花鮮奶先嚟杯蝶豆花鮮奶馬上非常吸睛一層層嘅顏色猶如藍天白雲,白色嘅鮮奶泡沫上一漂曬乾咗嘅檸檬再攪拌,甜甜地又鮮奶嘅香滑,味道層次分明最後我哋嘅午餐跟埋甜品,今次係芝士餅蛋糕,我個人覺得芝士比較滑,而且芝士又唔會太過濃,咬落去有種綿綿滑滑嘅感覺都幾好味

蟹膏甲羅燒配蟹籽及三文魚籽
甲羅燒係我最愛
鹹鹹香香仲有三文魚就籽嘅鮮味好有層次

蒜香辣椒蝦肉意大利粉配軟殼蟹
賣相非常吸睛,成隻軟殼蟹炸至黃金色相真係好吸引呀

大阪櫻花果茶

山梨縣蜜桃蝶豆花鮮奶

2025-02-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch