2025-01-20
今日嚟到位於觀塘APM嘅Cupping Room Coffee Roasters食brunch 餐廳入面空間都幾大,坐位闊落舒適,裝修簡約得嚟幾有格調。-我地叫左Egg Benedict Pulled Pork同Full Brekky。個Benedict火喉控制得啱啱好,切開見到流心真係流晒口水。個豬亦都好焦香,咬落好有口感,配上Benedict一齊食,味道好有層次。而Full Brekky都幾好,有7-8種食材,份量十足。味道方面都幾吾錯,沙律菜好新鮮,大啡菇味道濃郁,薯餅亦都好夠脆,整體而言幾好。-另外我地仲叫左個Basque Burnt Cheesecake Chestnut Mochi,味道非常濃郁,而且栗子口感好綿密,芝士味濃厚,好推薦。-野飲方面叫左焙茶latte同朱古力,拉花好靚,而且味道濃厚👍🏻