2023-01-24 36 views
今日諗住兩個人食番餐好當食團年飯,揀左呢間位於荃灣嘅居酒屋。好彩我地有book 位,因為即使係平日都全場坐滿。團年飯緊係要食得豐盛啲,我地叫左個壽喜燒(牛肉鍋)再加小食同串燒share食。壽喜燒,湯底飲落好甜,牛肉紋理一睇就知係靚牛,入口牛味重,食落口感唔錯。另外加左個烏冬,用黎索晒個湯底,好味道。明太子玉子燒,玉子食落好嫩滑,中間包住滿滿嘅明太子,好足料。我地叫左以下幾款串燒特別推介黑豚腩串,燒得岩岩好,豚腩肥瘦均勻。廣島蠔自家手作雞肉棒,配埋隻蛋錦上添花。明太子雞翼羊架大大隻,啖啖肉又唔蘇,正。白桃特飲,飲到最尾都唔會淡,值得一讚。白啤餐廳無論係環境定食物都一流,價錢亦都合理,下次可以一班朋友再黎幫襯。

另外加左個烏冬,用黎索晒個湯底,好味道。

我地叫左以下幾款串燒

特別推介黑豚腩串,燒得岩岩好,豚腩肥瘦均勻。

廣島蠔

自家手作雞肉棒,配埋隻蛋錦上添花。

明太子雞翼

羊架大大隻,啖啖肉又唔蘇,正。

白桃特飲,飲到最尾都唔會淡,值得一讚。

白啤