2021-10-11
前幾日中午經開灣仔,見到呢間幾特別嘅日式卷物,好似西日fusion咁,就買左啲做lunch。Spice Me Up $72Unagi, Chopped Scallop, Cucumber, Seaweed, Chotto Powder, Apple Jelly, Spicy Mayo呢款有四件,但每件都好大件,所以食一份都夠飽。主要揀呢個嘅原因係因為覺得卷物有Apple Jelly好特別,所以想試下。呢份配搭得好好,有鰻魚又有帶子好滿足。因為有蔬菜同清甜嘅apple jelly配搭,所以又唔會太重味。Philadelphia $72Salmon, Cream Cheese, Avocado, Tobiko, Mayo, Unagi Sauce呢份嘅配搭比較常見,有三文魚、cream cheese同埋牛油果幾種都係味道偏濃郁嘅材料,食落好creamy,味道濃厚所以會食到好滿足。Salmon Sushi $29$29有三件三文魚壽司都幾抵食,每件嘅油脂感都好重,好味。Dessert $22甜品有幾款奶凍揀,我揀左呢款低糖嘅cheesecake味奶凍。唔會好甜,食落幾輕盈,又幾香cheese
Spice Me Up $72
Philadelphia $72
Salmon Sushi $29
$29有三件三文魚壽司都幾抵食,每件嘅油脂感都好重,好味。
Dessert $22
甜品有幾款奶凍揀,我揀左呢款低糖嘅cheesecake味奶凍。唔會好甜,食落幾輕盈,又幾香cheesecake味。