2018-07-24 1080 views
哩個餐廳又係上網見到有好多好評所以嚟試下嘅🍽🇫🇷話明係法國菜 用餐嘅時間緊係有兩小時啦😆😛一落完單已經有盤餐包上左枱 其實都幾多下 食包都食飽了 但味道真係好食好軟熟嘅👍🏽👍🏽法式焗田螺 制作需時 好野緊係要等架喇🤣😆田螺🈶️六粒 粒肉都算大粒 個汁係羅勒 好好味😄😀個底仲係有薯蓉😍🤩整個配搭都好好食啵👍🏽👍🏽香煎北海道帶子 真係好珍貴呀 帶子得三粒咋😩😫其實真係煎得幾好 肉質剛剛好 仲食到有濃郁的牛油味👍🏽👍🏽不過整個配搭係沙律 同我想像中有點出入🤔🤔係好食嘅 但個汁麻麻地食到有醋味 黑松露的味道突出點會較好😉😙整體都不錯😛法國藍青口 個汁係白酒忌廉 好creamy 小妹覺得白酒味可再濃點 但對於不太好酒的朋友嚟講係適合的☺️☺️藍青口都算大隻 肉質脹卜卜 食得過啵👍🏽👍🏽西西里汁燴牛脷天使麵配有機溫泉蛋 哩個天使麵嘅麵質都幾好 個汁唔會好膩 仲有啲開胃呀哈哈 牛脷份量都好多 味道都幾好👍🏽👍🏽以小店嚟講 哩度嘅食物質素幾出色 係會有回頭的機會🙂🙃😊☺️火焰雪山 即叫即整的 大約二十分鐘就有得食了哈哈🤣😆甜品一上枱就會點火🔥而且店員仲好貼心地熄左餐廳嘅燈 等我地睇得清楚啲個甜品🤣🤣但大家嘅目
餐包
法式焗田螺
法國藍青口
西西里汁燴牛脷天使麵配有機溫泉蛋
火焰雪山
火焰雪山 即叫即整的 大約二十分鐘就有得食了哈哈🤣😆甜品一上枱就會點火🔥而且店員仲好貼心地熄左餐廳嘅燈 等我地睇得清楚啲個甜品🤣🤣但大家嘅目光都投向左我地個枱 有少少shyshy🙈😬味道方面 店員仲好細心問我地要唔要多酒 我地揀左少酒 所以淋在火山的酒就會較少 蛋白好soft 但覺得可以再焦一點 入面的函係雪糕同蛋黃 都幾得意丫😝😛如果多點就更好了
2018-07-23
$320 (Dinner)
餐包
法式焗田螺