今日喺中環諗唔到午餐食咩就嚟試吓車仔麵❤️ 呢間車仔麵感覺比較開揚同闊落有種小清新嘅感覺🪵 外牆既壁畫上佢哋嘅主打魷魚嘅圖案🎨一食果然好有特色😋非常值得推薦⭐️ 招牌麵 🍜一試個湯底就食到佢嘅秘製辣醬🌶️辣度同咸度好平衡帶豐富嘅鮮味🌊 豬腸豬皮牛腩同埋蘿蔔糕非常入味唔會肥膩🐷 特別一讚阿根廷大魷魚🇦🇷鮮味又爽口⭐️ 一麵五餸 😋另外一款就叫咗沙嗲撈麵十分惹味🥰 特別推薦滷水蛋同埋咖喱魚蛋好入味🍳 再配上冬菇炸魚皮同埋魚皮餃都好唔錯👍🏻⭐️ 麻辣鴨血 🦆鴨血充滿麻辣嘅味道🥹有種台式麻辣鍋嘅感覺🇹🇼真係好過癮⭐️ 油菜 🥬新鮮又唔會太多油💚中和返辣度岩岩好⭐️ 凍檸茶 🍋⭐️ 凍柚子蜜 🍊清爽得來甜度唔太高🤩感覺好清新
招牌麵

⭐️ 招牌麵 🍜