2021-11-06 59 views
今日放假朋友帶咗我去食好嘢😌佢話呢間居酒屋之前食過覺得好食,所以就帶我嚟食😂我哋7點半左右到已經坐滿八成。裡面成個感覺氣氛好好👍🏻好🈶️日本嘅風格,加上埋啲音樂真係有一刻錯覺自己喺日本🇯🇵😂我哋叫咗特上刺身、特製雜錦沙律🥗海膽汁燒蠔🦪燒帆立貝、炭火燒拼盤6串、雞汁卡邦尼拌烏冬🍝雞蛋布甸🍮同埋豆奶布甸>>>>>先講刺身賣相已經相當吸引🤤中拖羅、平目、鰹魚、赤貝、池魚、間八、鯛魚。第一次試咁多唔同嘅刺身,其實我好少食刺身😂因為我驚好腥,但今次我對刺身切切實實咁改觀左,一啲都唔腥,好新鮮,好鮮甜特製雜錦沙律,佢哋係用日本柚子醋調味,清新得黎食落好開胃,仲有溏心蛋🥚超鍾意個流心度,蛋汁唔會太杰身,啱晒我海膽汁燒蠔,呢個我覺得好好食😋估唔到海膽汁同蠔係咁夾,而且熟嘅程度啱啱好,廚師掌握時間值得👏🏻👏🏻燒帆立貝,冇諗過帆立貝可以咁大粒,切完之後重🉑️以分到好多粒,牛油🧈同蔥個香味入哂味😋炭燒串燒拼盤,呢個好抵食,6串都係$180,而且食落唔會油膩,而且仲充滿肉汁雞汁卡邦尼拌烏冬,呢個份量超大份🤭我哋兩個真係食唔晒架,呢個味道好特別,同平時嘅有少少唔同,有好香嘅黑

>>>>>

雞汁卡邦尼拌烏冬,呢個份量超大份🤭我哋兩個真係食唔晒架,呢個味道好特別,同平時嘅有少少唔同,有好香嘅黑椒味

最後兩個甜品,雞蛋布甸,好耐冇食過,覺得好好食🤣但其實我見到有幾枱都🈶️叫,我估應該係必點之一🤭唔怪得知咁好食,豆奶布甸呢個感覺比較健康,有豆香,唔會太甜。

整體真係每一樣都good good 👍🏻果然冇介紹錯,我哋兩個食到捧住個肚走🤣本身仲諗住試吓啲酒,點知呢個朋友唔飲🥲我下次決定再同其他朋友嚟食,要試埋佢哋啲酒🤘🏻