2021-11-08
朋友推薦呢間🇯🇵日式居酒屋就特登訂座去尖沙咀食😆餐廳燈光柔和好有去左日本居酒屋既感覺食物質素都非常高質刺身、串燒、生蠔款款都咁出色咁岩梅酒做緊半價優惠幾抵飲不過我地唔係好飲得酒就無叫到記得預約座位唔洗等👍🏼-每日精選-🔸令和之怪物生蠔 $88未食過咁大隻令和之怪物生蠔😝平時都只係食細Size個款令和生蠔。大size多肉到不得了,滑既程度簡直係滑左入喉嚨。而且仲配有淡淡既海水鮮味😍眾多🦪生蠔中,呢款真係最好味!-燒物-🔸海膽汁燒蠔 $118以鐵板熱住上檯,海膽汁滿瀉。無論無鐵板或蠔上都充滿海膽汁。好味鮮甜,並無比海膽汁蓋過鮮味。初時以為海膽汁伯會好鹹,但食落鹹度適中。-串燒-🔸炭火燒拼盤 $180拼盤由廚師發板,有唔食嘅類型最好order前先提出。拼盤有6串,包括免治雞肉串、豚肉、鵪鶉蛋、青椒、薄豚肉包大蔥及雞中翼。雞中翼燒得好香脆,皮薄肉嫩。最鍾意免治雞肉串,配有蛋汁沾上,香氣撲鼻。-燒物-🔸燒帆立貝 $138呢款係必點推介。以鐵板燒住火上檯,帆立貝面放有牛油,牛油慢慢融化滲入帆立貝中。本身帆立貝好大粒,上檯前已好貼心分好左粒狀,方便客人食用。帆立貝入口非常鮮甜,牛油味融入當中,有濃濃
就特登訂座去尖沙咀食😆
餐廳燈光柔和
好有去左日本居酒屋既感覺
食物質素都非常高質
刺身、串燒、生蠔款款都咁出色
咁岩梅酒做緊半價優惠幾抵飲
-串燒-
🔸炭火燒拼盤 $180
-燒物-
🔸燒帆立貝 $138
呢款係必點推介。以鐵板燒住火上檯,帆立貝面放有牛油,牛油慢慢融化滲入帆立貝中。本身帆立貝好大粒,上檯前已好貼心分好左粒狀,方便客人食用。帆立貝入口非常鮮甜,牛油味融入當中,有濃濃既牛油香味。
-刺身-
🔸特上刺身 $680
一盤有7款,包抬大拖羅、平目、鏗魚、赤貝、間八 、鯛魚、深海池魚。款款刺身都無筋,好嫩滑!師傅刀功極好😍大拖羅油脂分佈平均,入口即溶。鏗魚下皮有灸燒過,外皮香脆,肉質嫩滑!間八係日本食店屬於頂級食材,好好味👍🏼赤貝口感極佳,爽口彈牙。
🔸明太子煎蛋卷 $78
蛋味濃郁,非常滑溜。內餡有滿瀉嘅明太子。明太子帶有少許辣味,鹹度適中。上檯時係完整未切開,可自行分個份量,岩晒同朋友一齊食👍🏼
-甜品-
🔸自家製雞蛋布丁 $38
蛋味濃郁,非常滑溜,配有淡淡嘅焦糖醬,甜度適中,唔會過甜,作為成餐飯最好既結尾。
🔸豆奶布丁 $38
呢款布丁比較少見,帶有淡淡嘅豆奶味,非常滿溜。布丁面仲配有兩粒蜜黑豆,甜甜地。配埋淡淡既豆奶布丁一齊食,好好味。高質居酒屋