2023-10-12
📍 和氣食堂——屯門分店日本最緊要食材優質🇯🇵呢間餐廳堅持高質食材選購,店主以安心食用選材優先~每日新鮮日本直送~和牛雪花紋勁靚~一望到己經被吸引了🤩🥢和氣極強特盛定食{lunch set }一個定食,有雙重滋味,熟食,刺身都可以食到,好大滿足感😍🔸軟殼蟹沙律全隻炸得脆卜卜的蟹,十分香口,裏面還保留了鮮美的蟹肉。沙律除左沙律菜之外,仲有蟹籽,好豐盛🥗🔸壽司拼盤{6件不同刺身}食壽司最緊要係由淡至濃,呢個拼盤剛好做得到,食材每日新鮮直送,不過夜,每件刺身好新鮮,亦都食到鮮甜味~火炙左口魚邊、油脂味比較重,入口即溶,係我最愛既刺身,有壽司飯既醋配搭,味道剛剛好🥢油甘魚,魚嘅鮮味尤其濃郁🥢帆立貝,味道鮮甜爽口。珍寶赤蝦,蝦頭既膏可以配埋壽司一齊食,有蝦膏之餘,又有蝦肉,好特別~海膽,日本每日新鮮直送,唔會有腥味,海膽鮮味更為突出~三文魚籽,每啖都爆珠口感,好正😊🔸黑豚腩燒丼丼上鋪滿的多汁燒肉,炙燒過既黑豚肉特別香脆,豬肉有Q彈又有嚼勁,炙燒後焦香讓人回味,一啖飯一啖黑豚肉,油膩感剛好平衡~🔸日式蒸蛋蒸的時候火量控制好好,蒸蛋🥚好滑身,與水份比例拿捏得好好,好重雞蛋🥚味~🔸藍柑白桃梳打打卡一流
一望到己經被吸引了🤩
🥢和氣極強特盛定食{lunch set }
一個定食,有雙重滋味,熟食,刺身都可以食到,好大滿足感😍
🔸軟殼蟹沙律
🔸壽司拼盤{6件不同刺身}
油甘魚,魚嘅鮮味尤其濃郁🥢
帆立貝,味道鮮甜爽口。
海膽,日本每日新鮮直送,唔會有腥味,海膽鮮味更為突出~
三文魚籽,每啖都爆珠口感,好正😊
🔸黑豚腩燒丼
🔸日式蒸蛋
🔸藍柑白桃梳打
打卡一流,天藍色真係好吸精。
每啖都飲到清甜既白桃味,無論係飲定打卡都係無得頂👍