2018-08-31
整來去奧海城睇戲 但係竟然冇晒位 於是我同朋友決定就決定行去附近嘅大角咀食下野 其實之前都食過呢間咁金船長 就係就係佢既黑松露pizza 咁啱我朋友冇試過呢 咁我就帶佢試下啦〰️黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩〰️$108呢個pizza 我上次食過好好味 所以今次我點都要叫返比我朋友食 呢個pizza一客6件 已經係切好一件件架啦 今次食既時候個waiter 特登走過黎介紹三個食法 第一種就係就咁食 食到外脆內軟既感覺 第二種就係點提子醋咁食 酸酸甜甜更加豐富左呢個pizza既味 第三種就係夾住d有機既沙律菜絲咁食 本身外脆內軟再加爽口既菜絲 感覺清新特別 呢三個食法都食到濃郁既黑松露味 我自己就鐘意第一種食法多d 〰️法式焗田螺〰️$68香噴噴既香草味勁吸引 而且田螺好肥美 〰️美國特級西冷牛扒10oz〰️$278紅酒汁配薯菜既西冷扒 薯蓉既牛油味好香 呢塊10oz既牛扒份量十足 而且肉質juicy 煎得7成熟剛剛好 又唔會太韌〰️黑牛〰️$30而家唔係度度都飲到呢個架啦
〰️黑松露菌醬意式馬斯卡普芝士夾心比薩〰️$108
〰️法式焗田螺〰️$68