2024-02-27
其實呢間Cafe一早已經關注咗好耐,見佢哋裝修咁精緻,加上啲嘢食好似又唔錯咁,所以點都要搵一日嚟打吓卡😆, book枱一定基本啦,因為餐廳裏面座位唔算多,呢間咖啡店帶有復古風,有香港六七十年代嘅擺設,非常有懷舊氣息,佢哋嘅碗碟每一款都好精緻,就連餐牌都相當有特色,基本上喺每一個角落都係打卡熱點😍,嘢食方面都相當出色,唔係得個樣㗎😌🥪烤雞生吐司 $98 :好似呢款烤雞吐司咁,都係必叫之選👍🏻,睇落好似好簡單夾舊雞肉落去咁,但其實淨係佢哋嘅生吐司都烤到相當脆又帶軟熟,雞肉方面烤到啱啱好,仲要食落好Juicy🤤,肉汁滿瀉,唔會乾爭爭,又唔會無味😋,另外配咗生菜,面層加上辣粉,口感豐富,份量都唔惹少,食晒都有飽肚感👍🏻🥪牛油果蟹肉生吐司 $108 :另外就叫咗份蟹肉生吐司,賣相睇落去唔錯,有花瓣作伴碟,不過吐司嘅做法就有啲分別,烤到冇咁焦香,配牛油果同蟹肉係唔錯既,比較西式嘅食法,另外面層加上巴馬火腿,最後配上酸酸甜甜嘅醬汁一齊食,一啲都唔膩,都唔錯嘅👏🏻👏🏻🍰斑蘭咖央椰子戚風蛋糕 $60 :見到佢哋嘅甜品選擇都有唔少,我哋就嗌咗兩款嚟試吓,呢款斑蘭咖央椰子戚風蛋糕賣相唔錯💚,一層白色嘅椰子c
🍰斑蘭咖央椰子戚風蛋糕 $60 :見到佢哋嘅甜品選擇都有唔少,我哋就嗌咗兩款嚟試吓,呢款斑蘭咖央椰子戚風蛋糕賣相唔錯💚,一層白色嘅椰子cream,一層綠色嘅斑蘭咖央蛋糕,食起比較清淡😋,斑蘭味比較多,係我至愛,蛋糕都幾軟熟,整體味道幾夾👍🏻
🍮昭和焦糖布丁 $58 :另外呢款就係喺日本餐廳或者Cafe好出名嘅昭和焦糖布丁💛,其實呢款布丁質感比較結實,蛋味較重,焦糖較香🤤,所以食落同一般嘅味道有好大嘅分別,不過都唔錯,賣相又幾的骰😍
☕️Caramel latte hot $45 :嘢飲方面我哋都係嗌咗兩杯熱咖啡,呢一杯焦糖latte嘅焦糖味較重,咖啡味較輕,不過飲落都幾香濃,比較甜易入口👏🏻
☕️Rose latte hot $45 :而另一杯就係熱嘅玫瑰鮮奶咖啡,面層鋪上玫瑰花瓣,味道較特別,帶有一浸浸玫瑰花香味,同咖啡係幾夾既👍🏻