2022-12-08
最近好鍾意食泰菜,一見到就忍唔住入去試😎 今日再推介一間回頭率高嘅泰國餐廳俾大家,無論環境或食物都好高質👍👍 裝修有置身泰國高級餐廳嘅感覺、同時亦乾淨企理,適合來緊聖誕聚餐或拍拖聚會都一流,真心推介🫶🏻🌟招牌冬陰功海鮮炒飯$128米飯炒到粒粒分明,冬陰功嘅香味好衝激,令人食指大動,魷魚好鮮甜爽脆,仲有隻好大嘅虎蝦,冬陰功味道正宗,酸辣惹味👍🌟炸軟殼蟹柚子沙律$108必食推介,柚子食落好鮮甜爆汁,一啲都唔苦,軟殼蟹同腰果都炸得好香脆同柚子味道超夾,好快就食到見底啦😎🌟香葉雞中翼$78泰國有好多香料,係吸引我食泰菜嘅主要原因,見到有香葉雞中翼當然要試吓,真係好入味又juicy,唔會炸到乾柴,有水準👍🌟馬莎文咖喱牛坑腩配薄餅$148咖喱味道香濃,椰汁味恰到好處唔會搶咗咖喱嘅風頭,值得一讚👍 薄餅熱辣辣外脆內軟浸落咖喱一齊食味道一流,牛坑腩軟冧入味,已經好飽都食得落😂🌟龍眼冰$38🌟椰青$42極具代表的泰式飲品果然冇失望,店舖用嘅全部都係新鮮食材,真心好味🫶🏻
🌟招牌冬陰功海鮮炒飯$128
🌟炸軟殼蟹柚子沙律$108