2023-03-18 17 views
同老公好耐冇二人世界嘆吓西餐,無意中發現尖沙咀開咗間新嘅慢煮餐廳,於是同佢一齊去試吓😀餐廳面積好大,而裝修特色是野外田園風,有一個大大嘅帳幕,鋼琴,啱晒我哋打卡,店員安排我們坐了一個很舒適嘅位置,露營嘅帆布椅子 ,有一個大天幕,有啲似豪華版嘅露營。我哋都行到有啲口渴,所以一坐低就叫咗杯伯爵茶latte,一杯玫瑰咖啡,伯爵茶latte 茶味香同咖啡味道幾夾,玫瑰咖啡玫瑰味好香,令人好放鬆,食物方面首先來了白汁藍青口配酸麵包多士,青口鮮甜,配上忌廉汁味道好夾,送麵包食一流之後到加拿大保濕豬鞍,可能是慢煮嘅關係,肉質微微粉紅色,非常之嫩滑,而且豬肉味好香而充滿肉汁,配上旁邊的蘋果蓉,紅蘿蔔翠玉瓜等等配菜,味道非常之夾,之後來了紅酒香草燴羊膝,肉質軟熟,嫩滑多汁,羊肉香而不騷,配上香草紅酒汁食超正,之後再來風乾肉火箭菜手工薄餅,Pizza上面滿滿嘅火箭菜沙律新鮮爽口,pizza係我喜歡既薄批好脆口,配上鹹香嘅巴馬火腿,同埋香濃既芝士好正,最後到甜品時間,我們點了日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕,我們選了海鹽雪糕,窩夫外脆內軟,上面有一些綠茶粉,夾住香甜嘅紅豆蓉,配上海鹽雪糕簡直是一流享受,質素媲美

之後到加拿大保濕豬鞍,可能是慢煮嘅關係,肉質微微粉紅色,非常之嫩滑,而且豬肉味好香而充滿肉汁,配上旁邊的蘋果蓉,紅蘿蔔翠玉瓜等等配菜,味道非常之夾,之後來了紅酒香草燴羊膝,肉質軟熟,嫩滑多汁,羊肉香而不騷,配上香草紅酒汁食超正,之後再來風乾肉火箭菜手工薄餅,Pizza上面滿滿嘅火箭菜沙律新鮮爽口,pizza係我喜歡既薄批好脆口,配上鹹香嘅巴馬火腿,同埋香濃既芝士好正,最後到甜品時間,我們點了日式綠茶紅豆比利時窩夫配雪糕,我們選了海鹽雪糕,窩夫外脆內軟,上面有一些綠茶粉,夾住香甜嘅紅豆蓉,配上海鹽雪糕簡直是一流享受,質素媲美之前去比利時旅行食到嘅窩夫呢😋