2021-09-07
話說中學開始係又一城蒲已經知道皇后飯店存在,但睇落係高級餐廳所以一直都考慮佢,十幾年之後突然興起就走去試下。星期日二點後去都有4-5組人排隊,好彩都係等左20分鐘左右,而且啲人係keep住黎等位,直到食完都仲有人排🙈黎之前上過openrice睇資料,見到出奇地多負評,於是降低左啲期望,不過親身體驗完係覺得service好正常,食物質素亦唔錯,唔係幾明白點解會咁多負評🤔🍴美國牛肩扒 配飯/意粉/薯菜$160🍴俄國紅燴牛仔肉 配飯/意粉$160另配餐湯、餐包及餐飲呢餐算係近年食過坐得最舒服嘅港式西餐,真係覺得有啲懷舊嘅感覺,特別係見到好多一家大細黎食飯,令我諗起細個嘅時候都係咁,仲會好期待放假一家人去食好西!我同同伴都揀左羅宋湯,超足料超濃味,啲什菜好似要溶晒落啲湯度咁,加埋牛油餐包蘸湯食勁正🤤我揀嘅俄式牛仔肉超大兜,個汁幾有特式但啲牛肉冇乜肉味,完全被牛肩扒比下去👻同伴揀左蒜蓉汁,同平時豉油西餐啲汁好唔同,好似有啲類似孜然味咁,好惹味,更加吊到牛肉味出黎😋
🍴美國牛肩扒 配飯/意粉/薯菜$160
🍴俄國紅燴牛仔肉 配飯/意粉$160
另配餐湯、餐包及餐飲