2019-04-23
住左係上水差不多6年,同阿女經常路過呢間酒吧式既西餐廳,阿女一直想食呢間餐廳,明天我放例假而阿女又放緊復活節假期,放工就帶阿女黎食晚餐。入到餐廳裡面,原來係舊式既酒吧,好有英國小鎮既酒吧特色,令我好懷念以前係英國讀書時代。阿女點左「田螺牛扒餐」蒜蓉包 - 焗得好香脆,蒜蓉味又好足夠,唔錯!酥皮龍蝦湯 - 酥皮焗得剛好又好香脆,配上濃味而creamy既龍蝦湯,阿女唔駛幾分鐘已經飲完,仲想黎多碗田螺 - 好香既牛油蒜蓉味入哂係田螺裡面,而我更喜歡食底下既薯蓉,綿綿既質感又香牛油味!新西蘭西冷扒 (配薯菜)- 點左七成熟既牛扒,廚師真煮到七成熟,牛扒好香牛肉味而且好淋。呢個餐唔upgrade 包/酥皮湯/飲品,其實只係$99,相當抵食!凍水果茶 - 裡面有西瓜,橙,檸檬,火龍果,好多水果可以食,味道唔太甜,比較啱我既口味,原來裡面係有肉桂味,難怪阿女覺得同平時飮既不同。而我點左「厚砌牛仔骨餐」酥皮周打魚湯 - 酥皮又係得好香脆,配上creamy既周打魚湯,同我係三藩市飲到既好相似!厚砌牛仔骨(配薯菜) - 厚厚既牛仔骨好香肉味唔會韌,阿女食左三分二,配上黑椒汁相當野味!明天放假梗係啤啤佢,點
阿女點左「田螺牛扒餐」
蒜蓉包 - 焗得好香脆,蒜蓉味又好足夠,唔錯!
而我點左「厚砌牛仔骨餐」
明天放假梗係啤啤佢,點左我至愛既Rose Hoegaarden!
另外,呢度服務員好好,好有耐性介紹佢地既套餐比客人!下次再帶阿女黎食!