2022-06-13 247 views
呢一間台灣菜真係又平又好食😋之前都去過佢地觀塘嘅分店 今次就試下中環呢間😆.📌花雕麻油雞湯麵 $89花雕酒用左一個盒仔分開裝 因應自己想要嘅份量再加落去 今次我地就加哂落去 個酒味都幾濃烈 平時唔太飲酒嘅可能會覺得有少少苦🥃入面有四舊雞 質地偏實 但都嫩滑嘅🐔冬菇索左湯好入味 軟腍腍好食😋仲有紅棗、杞子、小棠菜 感覺都幾養生😌.📌蔥油雞肉乾拌麵 $79上次食過好好食 所以要encore 但今次有啲失望🙍🏻肉燥醬嘅份量唔夠多 撈左啲麵之後每條麵都得好少肉燥 食落唔係好夠味🙈好彩雞肉嘅份量都夠多 相對就冇咁dry 加埋面頭嘅蔥同埋炸蒜 成個感覺就豐富左啲😎.📌魯肉飯 $69魯肉半肥瘦 加埋個肉汁撈飯 簡直一流 有想一啖接一啖食嘅感覺🤩佢仲有啲酸菜係側邊 食到有啲膩嘅時候 就可以食少少酸菜 即刻醒哂胃🤤旁邊有三舊細細嘅紫薯入面 唔會話太甜 都幾好食 仲有枝豆同泡芙 正常發揮🍠.📌黑糖豬軟骨飯 $79呢個真係好好食 係MVP✨豬軟骨炆得好腍 好入味 仲要好juicy 軟骨位仲有入口即溶嘅感覺🐷食落好幸福😚不過黑糖味唔係好重~旁邊啲酸薑好醒胃😆仲配埋三款配菜:紫薯、泡芙同枝豆 好豐富🍱.📌鹽酥雞

📌花雕麻油雞湯麵 $89
湯底

📌蔥油雞肉乾拌麵 $79

📌魯肉飯 $69
魯肉飯

📌黑糖豬軟骨飯 $79
黑糖豬軟骨飯

📌鹽酥雞 $38
上次食過呢個鹽酥雞 覺得好出色 決定今次再encore😍啲雞炸得好脆 食落油膩 仲幾juicy🐔份量都好多 呢個價錢性價比好高‼️
鹽酥雞

📌燙青菜 $26