2024-06-08 210 views
早排同朋友去咗觀塘裕民坊嘅日式餐廳,真係好正!今次試咗幾款招牌菜,全部都好有水準☺️三色丼飯呢個三色丼真係色香味俱全!三種唔同嘅配料,有三文魚油甘魚同埋帶子😋配搭得非常好,飯質唔錯~食落去有淡淡嘅甜味同鮮味,好滿足😍吉列豬扒烏冬亦都非常出色,豬扒炸得外脆內嫩,唔會太油膩,烏冬麵條煙韌有彈性,湯底濃郁但又唔會過鹹,好啱我口味😆💛煙肉蠔卷煙肉包住新鮮大蠔,兩者嘅味道配合得天衣無縫,每一口都好鮮甜同多汁🤟🏻呢道菜真係一定要試😁大蝦天婦羅吞拿魚茸卷大蝦炸得金黃酥脆,內裏嘅吞拿魚茸好滑溜,每一啖都係滿滿嘅海鮮味,食完真係停唔到口🥰總括嚟講,呢間日式餐廳嘅食物質素非常高,服務態度又好好,價錢亦都合理。如果你喺觀塘附近,真係唔好錯過呢間好嘢!下次我一定會再嚟試其他菜式。😚😋

三色丼飯

吉列豬扒烏冬