2022-12-20
以前一大班人去Cᴀғᴇ,可以係做功課,Hᴇᴀ時間,打MᴏɴHᴜɴᴛ,聚一聚吹個水,真係好正🤣隨住時代嘅轉變,Cᴀғᴇ好似變咗主打應援,有Eᴠᴇɴᴛ先會多人,但其實仲有好多Cᴀғᴇ除咗搞應援之外,平時用嚟同朋友相聚食好西都好正,就好似我地今次食嘅呢間Cᴀғᴇ咁,食物以Cᴀғᴇ嚟講,真係落足心機,味道一啲都唔差,仲好抵食添🤩千島海鮮窩夫薄餅 $118呢個薄餅好香牛油味,因為佢係用窩夫做咗個餅底,而配料方面主要有蝦,窩夫邊烤至香脆,咬落幾軟熟,加埋千島醬酸酸甜甜,幾開胃,芝士都幾多,成個Iᴅᴇᴀ幾創新,就好似🐨唔食Pɪᴢᴢᴀ包邊嘅人🤡 呢個Pɪᴢᴢᴀ啱晒佢喇🤣香脆龍脷柳配牛肝菌汁長通粉 $118龍脷柳幾大件🤩 煎到好香脆,肉質嫩滑,香草味偏濃,長通粉軟硬適中,牛肝菌汁偏淡少少,都算Cʀᴇᴀᴍʏ,夾埋龍脷柳一齊食就啱啱好,完成度幾高🥰Cʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ Sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ +$18造型方面真係滿分,飲品面層嘅Cʀᴇᴀᴍ好豐盈,偏甜少少,用咗脆米伴杯邊,成件事高級咗🤣 而入面係好濃嘅朱古力,有好香嘅朱古力味,飲落都好幼滑,甜度又唔會甜到瘀喉,幾舒服,仲有少少薄荷味,帶嚟一點清新嘅感覺😙Bʟᴜᴇ H
千島海鮮窩夫薄餅 $118
香脆龍脷柳配牛肝菌汁長通粉 $118
Cʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ Sᴍᴏᴏᴛʜɪᴇ +$18
Bʟᴜᴇ Hᴀᴡᴀɪɪ +$14
打卡必備,主要係菠蘿汁,飲落幾清新,唔會話飲緊糖醬或者糖水咁😗
全部都係卡位,坐得舒服,枱與枱之間嘅距離都足夠,私隱度不錯,同朋友嚟傾密計都得呀🫣
星期日7點幾都得一兩枱客😕 良心店買少見少,食物質素又幾好,環境又唔錯,服務周到,無理由唔支持💪🏻💛