2024-10-06
Mondrian入面既Summer Weeknd Brunch吸引左, 最主要係加$200-$480就可以有Free Flow令到成件事更加吸引😍 Avoca Seafood Summer Brunch ($580)Starter To Share 🦪✨新鮮時令生蠔新鮮既生蠔配上三文魚籽, 黃瓜汁, 墨西哥辣椒, 芫茜, 成個配搭更新鮮😍Unlimited Refills 🥗呢幾款前菜分成3款冷盤3款熱食, 個人覺得三款冷盤比較出色, 青口整到好入味好腍身, 最好食係個外脆內彈牙既越式魚餅, 配埋青瓜蕃茄醬及甜酸魚露汁更加好味🤩✨秘製海鮮他他配柚子大根慕絲✨意式鮮魚片✨秘魯醃三文魚刺身沙律✨脆炸海鮮配摩洛哥香料及檸檬蛋黃醬✨西班牙辣煮青口配鯷魚杏仁醬及酸種麵包✨香煎手打越式魚餅 Main 🥘✨香煎銀鱈魚煎到剛剛好既銀鱈魚配上芹菜頭, 羽衣甘藍, 煙燻牛油汁成件事剛剛好, 牛油汁完美地為成道菜增添左一份特別既味道, 另外仲有一片Juicy既煎香菇同爽口既蔬菜🤤✨經典燴漁夫海鮮窩配珍珠小米加入左魚, 蜆, 青口, 魷魚, 薯仔, 茴香, 白豆, 羽衣甘藍去整既一個湯海鮮味既濃郁好鮮甜, 望
Starter To Share 🦪
✨香煎手打越式魚餅
Main 🥘
✨香煎銀鱈魚
✨經典燴漁夫海鮮窩配珍珠小米
加入左魚, 蜆, 青口, 魷魚, 薯仔, 茴香, 白豆, 羽衣甘藍去整既一個湯海鮮味既濃郁好鮮甜, 望落普通, 但係飲完會覺得有驚喜😗
Dessert Platter 🧁
呢幾款甜品細細件份量剛剛好, 個人最鐘意清爽既柚子綿花糖撻, 同埋味道豐富得黎甜度剛剛好既歌劇院蛋糕🤩
✨ 柚子棉花糖撻
✨ 焦糖榛子泡芙
✨ 經典歌劇院蛋糕
✨ 雜莓芝士蛋糕
Free Flow 🍸($200)
呢個價錢包左Cocktail, Mocktail, 啤酒, 果汁
以下呢幾款Cocktail我最鐘意第一同埋最尾果兩杯, 青瓜果杯加入左芝麻油同醃青瓜汁, 入口幾清新, 後勁帶啲辣味, Magarita 既七味粉加埋柑橘既香, 甜甜辣辣幾特別😍
✨Pickled Cumumber Gimlet
✨Haam Neng Mung
✨Clay Pot Negorni clay pot aged
✨Lotus Manhattan
✨Aperol Spritz
✨Calamansi Magarita
呢個Brunch真心抵食, 不過記得去之前最好卜定位同埋Reserve 窗邊位咁就可以望住維港嘆返下嫁喇😎