2018-06-26 326 views
上次黎世貿食越南河, 留意到旁邊 穴 既午餐定食唔算好貴, 百幾蚊就有個幾精緻既壽司SET。今日中午就黎試下打開餐牌, 又幾多選擇wor, 價錢由百頭至六百幾都有,豊儉由人~心大心細下, 我選左特上壽司定食 (HK 188),有10件壽司, 前菜, 沙津, 蒸蛋同湯, 最後仲有甜品茶蒸碗配料比一般多, 有基本料外, 仲有一粒小帶子, 不錯吃!前菜係炆牛舌, 沙津同湯就無咩特別。特上壽司又好新鮮WOR,魚生新鮮大件, 每一件都好好味, 但壽司飯比較細, WASABI都係用新鮮貨, 抵讚!! 有驚喜係件鰻魚壽司, 超大件又好味~同行友人選左特上剌身定食(HK 188), 有8款剌身, 白飯,前菜, 沙津, 蒸蛋, 甜品同湯。每款剌身都厚切, 睇落都幾新鮮, 擺盤精美, 最驚喜係有海葡萄, 可惜無沖繩當地食到既咁新鮮~~整體黎講, 餐廳環境不俗, 有海景位, 食物質素對得住個價錢, 性價比高!

前菜係炆牛舌, 沙津同湯就無咩特別。