2020-01-20 88 views
天氣凍凍地最啱去食個熱辣辣嘅拉麵。大埔有間隱世拉麵店,開喺一條唔起眼嘅巷仔入面。拉麵質素高,價錢合理,所以我間唔時都會去食。一鳴拉麵有五款拉麵:豬骨、黑蒜油、莞茜、辣味同期間限定。五款我都試過,但我最鍾意嘅都係辣味。一黎出面比較少見,二黎冬天食個超辣拉麵真係好爽😂。焰鳴(辣味)拉麵辣道十足,好野味。有木耳、櫻花蝦作配料。溏心蛋好味。拉麵有得揀曲麵或者直麵,我比較鍾意曲麵,粗啲彈牙啲。配料方面有得揀叉燒或者豬軟骨,我鍾意叉燒多啲,肥瘦適中,好腍好夠味,好食!之前試過炸雞同雞心串燒,都幾好食。所以今次都想試下其他串燒,就叫咗客厚切牛舌試下。$58得一串三舊,雖然係貴啲,但牛舌係厚切,而且燒得好好食,重牛味之餘都好腍,好香好好食,值得encore!環境好日本風,野食質素高,值得一試!
天氣凍凍地最啱去食個熱辣辣嘅拉麵。

拉麵有得揀曲麵或者直麵,我比較鍾意曲麵,粗啲彈牙啲。

環境好日本風,野食質素高,值得一試!
2020-01-16
$100 (Dinner)
  • 焰鳴拉麵