2024-04-02 90 views
店名: 友拉麵地址: 荃灣西樓角路202-216號昌寧大廈1樓53-54號舖荃灣站 B2 出口,行6分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4/5今日行荃灣黎到呢間充滿日式風情🎌既拉麵小店🍜!同行既貓奴朋友🐈亦都俾由外到內充滿住貓貓既畫像🐱、裝飾擺設吸引左😳!餐牌種類唔算多,不過就仔細到除左軟硬度之外🤩,客人仲可以揀直麵或者曲麵😋,專心做好最符合客人口味既拉麵👍🏻,呢個亦係我地覺得要多支持小店既其中一個原因🥰!醬油慢煮叉燒拉麵  ❤️❤️❤️❤️$80期間限定⏱!我地揀左偏黃色既曲麵同硬身🍜,食落口感彈牙😳~配料相當充足🤩,慢煮叉燒肥瘦平均🤓,仲有木耳絲同埋溏心蛋🥚!醬油湯底亦相當濃郁🍶,有層次唔會死鹹🙅🏻‍♀️,同曲麵好夾👍🏻!魚介拉麵  ❤️❤️❤️❤️$78魚介拉麵湯底鹹鮮甜十足🐟,我地揀左硬身既直麵🍜,麵條呈米白色🤍,食落爽口好掛湯🍲!配料除左有幾塊好惹味既火炙豚肉外🥓,仲有竹荀、溏心蛋同蔥花😋!靜崗蜜瓜 & 山梨葡萄 ❤️❤️❤️❤️$24@1食日式拉麵點可以唔嗌清爽暢快既碳酸汽水🥂!擁有日本高級蜜瓜🍈同葡萄🍇自然既甘甜同香氣🥰,冰凍左更好飲❄️!
店名: 友拉麵

荃灣站 B2 出口,行6分鐘