2024-05-02 38 views
今日同媽媽喺將軍澳行完街,搵到呢間源自新加坡的福建菜餐廳,無論係食物質素同埋店員嘅服務都非常滿意!蒜蓉蒸蟶子今期做緊蟶子推廣,有八種食法,$219 有兩款菜式。呢款哆頭蟶子同我哋食開嘅聖子有啲唔一樣,蟶子比較短身,不過肉質非常肥美。濃濃蒜蓉鋪滿鮮嫩蟶子,再淋上熱油,味道鮮甜!鐵板鹽焗蟶子蟶子用鹽焗方式鎖住左鮮味,周邊仲帶有少少焦香,啖啖都食到鹽焗味道既鮮味!冰鎮南日鮑 @$68第一次用刀叉食鮑魚😂 食天然海藻長大的鮑魚,Q彈十足,好食!酒香竹筒蝦 @$48竹同蝦大大隻,用上當歸老酒煨活蝦,蝦肉入口嫩彈,湯底大鮮甜帶酒香。石鍋滑豆腐 $98玉子豆腐外層煎到焦香,入口滑溜,用滑石鍋上枱,保持溫度熱辣辣,送飯一流!砂鍋黃花魚湯 $138原條黃花魚,加上蜂巢豆腐,燉出奶白色的魚湯,特別鮮甜!

蒜蓉蒸蟶子

鐵板鹽焗蟶子

冰鎮南日鮑 @$68

酒香竹筒蝦 @$48

石鍋滑豆腐 $98

砂鍋黃花魚湯 $138

原條黃花魚,加上蜂巢豆腐,燉出奶白色的魚湯,特別鮮甜!