2021-11-07
是日和家人去美食節,順便在附近食個午餐,見到呢間餐廳街上廣告banner,好似幾吸引,於是就決定在這午餐。.午餐加$10 可轉套餐,包餐包、餐湯、飲品。餐湯係蕃茄湯,茄味香濃,而且上面重有靚靚拉花。餐包夠軟熟,整得熱辣辣。.✨全日早餐 $88一上台真係嘩一聲,勁大份!好釆家人夠大食。入面有有炒滑蛋、煙肉、英式豬肉腸、新鮮沙律雜菜、茄汁焗豆、紫菜薯條、牛角包、哈蜜瓜,勁豐富。煙肉和腸煎得香又惹味;哈蜜瓜新鮮又香甜;牛角包外脆內軟;薯條香脆,炒蛋夠嫩滑;還配上茄汁豆和沙律菜夠晒健康。.✨炭燒美國肯瓊香料巨大厚切豬肉眼扒配燒菠蘿、雜菜沙律、燒汁 $88個豬肉眼扒分量十足,佔了個碟一大部分,而炭燒得好香,非常均勻。雖然是厚切,但肉質非常柔軟嫩滑,又好juicy,加上選用肯瓊香料,好有風味。而伴碟雜菜沙律都好新鮮。紫菜薯條份量亦都好多,炸得好香脆。.跟餐可優惠價$25加小食一款,我們加了:✨日本一口芝士有4件,炸得香脆,入面有滿滿流心芝士。✨日式章魚燒有5粒,燒得外脆內軟,配上醬汁、紫菜和木魚絲,口感豐富。.飲品✨凍檸茶 (跟餐)夠大杯,味道正正常常。✨藍莓奶昔 (跟餐半價$21)係好夢幻嘅粉藍
✨全日早餐 $88
跟餐可優惠價$25加小食一款,我們加了:
✨日本一口芝士
有4件,炸得香脆,入面有滿滿流心芝士。
✨日式章魚燒
有5粒,燒得外脆內軟,配上醬汁、紫菜和木魚絲,口感豐富。
飲品
✨凍檸茶 (跟餐)
夠大杯,味道正正常常。
✨藍莓奶昔 (跟餐半價$21)
係好夢幻嘅粉藍色,賣相好靚。味道不會太甜,充滿藍莓果香。