2024-08-15
朋友同我慶祝食生日飯~今次揀咗我最鍾意食嘅鐵板燒!二人套餐性價比非常之高~ 一開始有季節沙律,跟住見到師傅就用緊鐵板做魚籽鵝肝蒸蛋~茶碗蒸~ 蒸蛋同埋鵝肝混埋一齊真係好好食!跟住師傅就將將要煮俾我哋食嘅材料全部放晒喺一個木盤上~ 見到鮮活時令龍蝦同埋原隻鮮活南非鮑魚都係郁吓郁吓~ 非常之新鮮!煎龍蝦嘅時候仲有一幕係師傅表演系列~ 靚靚嘅火勢強大感喺空氣之中呈現!龍蝦非常之美味,又新鮮爽口彈牙龍蝦頭仲會煮成湯!南非九孔鮑魚都非常之好味!就係新鮮彈牙又可口!配埋忌廉海帶汁真係非常之好食!今日既季節時令海鮮係帶子~ 新鮮又滑嘅帶子真係非常之好食!仲有我最鍾意食嘅香煎頂級鵝肝!鵝肝嘅份量真係非常之充足,超級大件去埋多士一齊食香口又好食!食完都唔會有油膩嘅感覺!超級鍾意食牛嘅我真係好鍾意鹿兒島霜降和牛薄燒卷~ 燒卷中混合蔥同埋蒜片~ 香口又好食!秋田炒飯一粒一粒咁好非常之分明同蛋混合埋一齊~鑊氣充足,令到個炒飯非常之好食!炒野菜用香香嘅牛油一齊炒非常之好食!龍蝦頭煮成既龍蝦清湯非常之美味好飲!清甜龍蝦湯~ 精選甜品係超級可愛嘅豆沙包同埋自選雪糕我揀咗芝麻味~ 另外生日仲會送埋個美味嘅芝士蛋糕!生
龍蝦非常之美味,又新鮮爽口彈牙龍蝦頭仲會煮成湯!
今日既季節時令海鮮係帶子~ 新鮮又滑嘅帶子真係非常之好食!
生日會有驚喜,就係可以落去一樓有鐵板麵粉寫成嘅字同畫成嘅公仔可以影相打卡
成個打卡嘅範圍都非常之有生日氣氛!有生日快樂嘅帽同飾品可以佩戴~
餐廳仲會送兩張即影即有相比我地~ 呢個生日真係非常之開心!除咗仲未食之外,仲有生日打卡驚喜❤️