2020-10-06 361 views
每隔一段時間都好記掛丼造嘅食物,皆因食物質素高,材料新鮮,份量多,最重要係價錢親民,十分抵食!店鋪雖然面積不大,座位有限,師傅都十分親民,每次用餐都感覺好溫馨☺️師傅好用心,根據顧客嘅反饋,好認真採納顧客意見,進一步豐富食物種類。如今能搵到咁用心嘅小店實在太難了!正所謂不時不食,師傅同店家因應不同時節採購魚生品種產地也不同!小店叫「丼造」,我個人認為更加係「當造」🥳🥳🥳今晚試佐二人餐,真係太驚豔!🥰🥰🥰北海道根室海膽當季,入口鮮甜厚滑😍,回甘海水鮮味湧入鼻腔。油甘魚鮮美結實,魚腩味油脂香味回味無窮。拖羅唔使多講,入口即溶,香味濃郁🥳。值得一提,新鮮赤貝刺身爽脆鮮味十足,口感同鮮味並非出面其他好多地方所用嘅冷凍批發赤貝可以相比。半打宮城生蠔,成個手掌咁長,日本蠔海水金屬味平衡得啱啱好,唔會太鹹,對比法國蠔會更creamy更甜。宮城生蠔群邊又脆又滑,加上宜家當造,正!👍🏻👍🏻👍🏻二人套餐仲有和牛他她,口感嫩滑肉汁豐富,超大盤。食到一半,師傅用火槍幫我地炙燒加熱,油脂香味即刻出來,送飯一流🤗。加上師傅秘制嘅醬汁,酸酸甜甜,解油膩。我和同行朋友食完二人餐飽到幾乎扶牆出。下次再試其他嘢~😋

今晚試佐二人餐,真係太驚豔!🥰🥰🥰

我和同行朋友食完二人餐飽到幾乎扶牆出。下次再試其他嘢~😋
2020-10-06
Type of Meal