2021-11-10
一門 (銅鑼灣)••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐點:•一門沙律•刺身盛合五點•海膽吞拿魚壽司•雞手羽串燒•免治雞肉串•燒和牛串•鮮蟹意大利粉 •藍莓茶 •海鹽荔枝梳打••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:成日經過黃金廣場,但真係未入過去食嘢🤣今次同大家誠意推介呢間日式餐廳☺️!介紹食物之前已經好滿意呢到嘅環境啦,私隱度高,唔會太嘈,員工服務態度都好好👍🏻幾適宜星期五晚同朋友嚟飲吓酒食吓串燒!一門沙律唔錯,蔬菜明顯好新鮮同爽脆,伴埋紫菜馬上變得非常日式!刺身盛合質素都非常唔錯☺️有三文魚、油甘魚、吞拿魚、蝦、帶子,每款都好新鮮,當中仲有兩款唔同嘅蝦~好好味海膽吞拿魚壽司一碟六件,呢條我真係超建議大家嗌!一來佢嘅海膽一啲都唔臭,二來佢嘅吞拿魚係有俾心機去做,再夾埋吞拿魚蓉,不但味道同口感都真係好高分㗎!串燒都試咗好幾款,當中嘅免治雞肉串幾正,入面會食到啲雞軟骨,但同時唔會太乾或者有雪味,和牛串超juicy,肉味
♥️餐點:
•鮮蟹意大利粉
•藍莓茶
•海鹽荔枝梳打
♥️食評:
串燒都試咗好幾款,當中嘅免治雞肉串幾正,入面會食到啲雞軟骨,但同時唔會太乾或者有雪味,和牛串超juicy,肉味濃,要試!
最估唔到係呢到個意粉都好好食🤣呢個係餐廳嘅menu寫住係自信作嚟!咁就梗係要試試,點知一上枱未食就已經覺得幾正🤣滿滿嘅蟹肉,撈勻之後真係每啖都食到一絲絲蟹肉好正,醬汁唔會太漏或太重口味蓋過蟹嘅味道,難怪係餐廳嘅自信作!
一門 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場4樓